Újraindul a lovasélet, egyre több lovastábort hirdetnek meg

Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai után lassan újra indulhat az élet a lovardákban is. Megkezdődtek az oktatások, és május 29-től a járványügyi szabályok betartásával zárt kapus versenyek is rendezhetőek. Egyre több lovas tábort hirdetnek a lovardák, így idén sem kell lemondani a lovak szerelmeseinek a tábori élményekről.

Miért érdemes lovastáborba jelentkezni?

Kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak egyaránt hatalmas élményt jelent egy lovastáborban részt venni, továbbá intenzív jellege miatt kiváló lehetőség új ismeretek szerzésére és a meglévő lovas tudásunk továbbfejlesztésére is.
Egy-egy lovas táborban a lovagláson felül megismerkedhetnek a gyerekek a lovak ellátásával, gondozásával kapcsolatos teendőkkel is, illetve a lovas programokon felül, sok egyéb szabadidős tevékenység is várja a gyerkőcöket-felnőtteket egyaránt. Ahány lovarda, annyi féle programlehetőség, a strandolástól kezdve a túrázáson át a kézműves tevékenységekig, vagy az íjászkodásig. Mindezen programok során pedig sok-sok új ismeretségre, barátságra tehet szert a gyermekünk, vagy akár mi magunk is.

Azonban ahhoz, hogy igazán emlékezetes legyen, és a legjobb hangulatban teljen el a tábori időszak, nagyon fontos a megfelelő lovardában a megfelelő tábor kiválasztása.

Az első, és talán legfontosabb szempont, hogy olyan lovardát válassz, akár gyermeked számára, akár saját magad részére, ahol a táborozók és a lovak biztonsága az elsődleges szempont, ahol jól képzett, biztonságos, az emberek társaságát kereső lovak várják a vendégeket.

Figyelembe kell azt is venned, hogy gyermekednek, vagy saját magadnak keresel tábort. Vannak olyan lovardák, ahol korosztály szerint külön turnusokat szerveznek, illetve olyan lovas helyek is akadnak, ahol egy-egy táborban vegyes korcsoport is részt vehet. Az ilyen típusú táborokban kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre való programot.

Vannak kifejezetten edzőtáborok, amelyekhez csak tudásszint felmérés után lehet csatlakozni, illetve vannak olyan táborok is, amelyekre tudásszinttől függetlenül lehet jelentkezni. Fontos eldönteni azt is, hogy döntő részben oktatásban, vagy terep-túralovaglásban szeretnénk részt venni, esetleg játékosabb foglalkozásokkal tarkított lovastábort keresünk gyermekünk számára.

Pár napos táboroktól kezdve az egy heteseken át a több hetes lovas táborokig kedvünkre válogathatunk. Azonban nem csak az időtartamot lényeges szem előtt tartanunk. Ha gyermekünk még nincs felkészülve rá, hogy több napot szülőktől távol töltsön, akkor érdemes napközis tábor mellett döntenünk. Ha azonban már elég önálló a gyerkőc, vagy éppen saját részre keresünk tábort, akkor a bentlakásos táborok felejthetetlen élményeit mindenképpen érdemes kipróbálni!

Ha életre szóló élményre vágysz, ne habozz, nézz körül Te is a Lovasok.hu lovardakeresőjében meghirdetett lovastáborok között!

Ha pedig saját lovardád van, akkor töltsd fel szabad helyeidet a lovasok.hu segítségével, add fel hirdetésed!

2020.06.02. Thirring Lilla, Lovasok.hu Kép: Pixabay

Hozzászólások