A lovam is pontosan tudta a négyszögbe lépve, hogy ez nem egy átlagos edzés lesz.

A korlátozások pozitív hozadéka: az online versenyfelkészítő program

Számomra a COVID miatti korlátozások egyik egyértelműen pozitív hozadéka a Lovasok.hu Lovas Akadémia online versenyfelkészítő programja. Azt gondolom, a 21. században normál versenyrendezési feltételek mellett is nagyon jó lehetőség ez, amivel bármely lovasnak érdemes élnie!

„Díjlovaglás a lovaglás és így minden lovas sport alapja” – áll a szakági honlap oldalán, én ezzel a magam részéről maximálisan egyetértek. Mégis alig látunk a díjlovas versenyeken „hobbi” díjlovasokat, netán más szakágak versenyzőit. Jómagam is műkedvelő díjlovas vagyok, fjord kancámmal nyilvánvalóan nem törünk olimpiai babérokra. Szeretném viszont, ha a lovam jól képzett, engedelmes, egészséges társam lenne sok-sok évig a mindennapokban. Tudom, hogy nem csak én vagyok így ezzel, és mások is nagyon jó visszajelzésnek tartják a díjlovas versenyeken szakavatott szemektől kapott bírálatokat. Ez a lehetőség bővült most azzal, hogy egy előzetes felmérésen is részt vehetünk nagyobb anyagi áldozatok nélkül, ami után akár bátrabban állunk neki egy hivatalos versenyre való felkészülésnek is. Komoly versenyzőknek is nagyon jó lehetőség lehet ez akkor, amikor esetleg szintet készülnek lépni, de nem biztosak benne teljesen, hogy elérkezett rá az idő. Így nagyon hasznosnak tartanám, ha ezentúl folyamatosan működne ez a program is.


Számomra fantasztikusan jó élmény volt az első részvétel a programban. Leporoltam a versenyfelszerelést, felállítottuk a négyszöget, céltudatosabban gyakoroltunk, a felvétel napja szinte egy verseny izgalmával telt. A lovam is pontosan tudta a négyszögbe lépve, hogy ez nem egy átlagos edzés lesz. A protokoll, amit visszakaptunk, a helyzetből adódóan sokkal részletesebb volt, mint amit egy versenyen kapunk, ahol szorítja a bírót az idő. Minden egyes jó és javítandó mozzanat meg lett említve, nagyon sokat tanultunk belőle, és igazán tűpontos visszajelzést kaptunk. Köszönöm a lehetőséget mind a bíróknak, mind a szervezőknek, ezután is élni fogunk vele!

Rávai Zsuzsanna
2020. május 28.
Fotó: Futár Ernő, Canva
Frissítve: 2022.08.07.

Hozzászólások