Lovaskultúra oktatás ősztől: ​Felgyorsul a Nemzeti Lovas Program végrehajtása

Lovaskultúra oktatás ősztől:

Felgyorsul a Nemzeti Lovas Program végrehajtása

 

A kormány döntött a korábban elfogadott Kincsem Nemzeti Lovas Program végrehajtásáról és annak legfontosabb elemeiről.

Szeptembertől elindul a nemzeti lovaskultúra oktatása. A kormány felkérte Balog Zoltán emberi erőforrás és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy közös előterjesztést tegyenek e tantárgy bevezetésének módjáról, illetve a megvalósításhoz szükséges források előteremtéséről.

Folytatódik a nemzeti lovastúra hálózat feltárása, az informatikai háttér fejlesztése. A kiemelt lovas sportesemények – mint a Díjugrató Lovas Világkupa, a decemberi budapesti OTP Lovas Világkupa, és a Nemzeti Vágta – kormányzati támogatása is megvalósul ebben az évben – mondta Horváth László, volt miniszterelnöki megbízott. A Nemzeti Lovarda felújítása is elindul.

A Magyar Lovassport Szövetséggel a közeljövőben egy stratégiai megállapodás fog születni a teljesítményvizsgálat, valamint a lovas- és lókiképzés hatékonysága érdekében.

Horváth László kiemelte: még idén szervezetileg összevonják a nemzeti tulajdonban lévő méneseket. Így Szilvásvárad mellett a korábban Magyar Fejlesztési Bank irányítása alatt lévő bábolnai és mezőhegyesi ménesek egységesen a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezeti és szakmai irányítása alá kerülnek.

 

2013.07.05.
Forrás: kormany.hu
Frissítve: 2023.07.15.
Fotó: Canva

Hozzászólások