Epona hírek

Epona-hírek

Kihagyhatatlan lehetőség a spanyol lovak és a klasszikus lovaglás szerelmeseinek

Azt már szinte minden lovas és lószerető ember tudja, hogy az Epona Spanyol Lovasiskola lovasai idén nyáron ismét a Budai Vár Oroszlános udvarában mutatják be lenyűgöző produkciójukat minden héten csütörtök, péntek és szombat este sötétedés után.

A kép illusztráció

Bár a lovak és lovasok az augusztus 20-i rendezvények miatt augusztus 14 után egy rövidebb pihenőre kényszerülnek, szeptember 16-tól az előadások ismét láthatóak lesznek a már megszokott helyszínen, amíg az időjárás engedi.

Amiről azonban csak kevesen tudnak, hogy az Epona Spanyol Lovasiskola nyitva áll a klasszikus lovaglás iránt elhivatottságot érző ifjú lovasok előtt. Az iskolában jelenleg öt új lovas számára tudnak helyet biztosítani. A tanulóknak lehetősége nyílik a magas szintű lovastudás megszerzése mellett a tenyésztésben, lótartásban és fiatal lovak képzésében is gyakorlatot szerezni.

Azt is csak kevesen tudják, hogy az Epona világviszonylatban az egyik legjobb spanyol lótenyészet. Az iskola lóállománya 2008-ban bővült 9 magasan képzett ménnel, valamint 12 tenyészkancával, a világszerte ismert Alvaro Domeqc istállójából. A Domeqc-tenyésztésű lovak közül több is részt vett az olimpián a spanyol díjlovagló válogatott tagjaként.

Az Epona ménesében évről-évre születnek csikók, jelenleg is mintegy tíz 2-4 év közötti fiatal kanca és mén vár gazdára. További információk az Epona weboldalán.

2010.08.02

Frissítve: 2024.05.01.
Fotó: Canva

Hozzászólások