Soumillon fontos versenyeit mondta volna le Overdose-ért

 

Soumillon fontos versenyeit mondta volna le Overdose-ért

 

Amikor a francia sztárzsoké megtudta, hogy Overdose ismét starthoz áll 15 hónap kihagyás után, le akarta mondani miatta a Német Derbyt.

Mivel a zsokék hónapokra előre szerződnek a versenyekre, és Overdose visszatérésének időpontja bizonytalan volt, nem tartalékolhatta az összes szóba jöhető időpontot.
Most sajnos ugyanez a helyzet, mivel 15-ére már hónapokkal ezelőtt elkötelezte magát egy francia Group 1-es versenybe. Sanszos lovat visz, igen magas, 650 ezer eurós a verseny összdíjazása, de még így is megpróbálta elintézni, hogy vasárnap Dózit lovagolhassa – mondta Mikóczy Zoltán. A bejelentéssel egyedül miatta várt ilyen sokáig. Lovát így ugyanaz az angol Gary Hind viszi a budapesti versenyben, aki egy hónapja Pozsonyban.

Ismét felmerült, hogy Christophe Soumillon viheti a vasárnapi budapesti versenyben Overdose-t. Tavaly áprilisban nagyszerű győzelmet arattak egy igen lelkes és hálás közönség előtt…

Mikóczy Zoltán: Soumillon nagyon szerette volna Overdose-t lovagolni, nemcsak most, hanem az előző pozsonyi versenyben is. Akkor majdnem komoly kellemetlenséget is vállalt, hiszen amikor megtudta, hogy Dózi ismét starthoz áll 15 hónap kihagyás után, le akarta mondani miatta a Német Derbyt. Ezt nem tehette, hiszen a zsokék hónapokra előre szerződnek a versenyekre, és mivel Overdose visszatérésének ideje bizonytalan volt, nem tartalékolhatta csak miatta az összes szóba jöhető dátumot. Profi zsoké, aki ebből él, és ahhoz, hogy versenyeket fusson, szerződéseket kell kötnie. A világ egyik legjobb lovasa nem várhat, neki hónapokra előre pontosan tele van a naptára, hogy hol, melyik versenyben, melyik tréner melyik lovát viszi. Ehhez túl későn vált biztossá, hogy Overdose fut a pozsonyi derbynapon.

Most sajnos ugyanez a helyzet, mivel már hónapokkal ezelőtt elkötelezte magát a Deauville-i Prix Jacques Le Marois Group 1-es versenybe. Sanszos lovat visz, igen magas, 650 ezer eurós a verseny összdíjazása, de még így is megpróbálta elintézni, hogy vasárnap Overdose-t lovagolhassa. Viszont, ha szerződést szegne, az nem csak rossz fényt vetne rá, de a kapcsolata is megromlana az őt felkérőkkel, ezt természetesen senki, így mi sem várhatjuk el tőle.

Tehát eddig rá vártatok?

Mikóczy Zoltán: Ugyan egy ideje várható volt, de csak ma dőlt el véglegesen, hogy nem tud jönni. Egy pillanatig sem gondolkodtunk, hogy kit kérjünk fel Overdose-ra.
Vasárnap a Bestens – Pannónia Életbiztosító Díjban ugyanaz az angol Gary Hind fogja vinni, aki már Pozsonyban is lovagolta.
Ő nem csak azért jó választás, mert egy kiváló zsoké, de ő tudja majd a legjobban összehasonlítani Overdose Pozsonyban mutatott teljesítményét a budapestivel, és ő tudja majd a legpontosabban megmondani, hogy ez idő alatt a ló mennyit fejlődött, mennyit jött előre. Tehát szakmai szempontból is ő a legjobb választás.

Overdose-nak ezen kívül, van még egy augusztusra tervezett versenye: 29-én Baden-Baden-ban a Group 2-es Goldene Peitschében futhat.


Mikóczy Zoltán: Ha összejön ez a verseny, azaz nem jön közbe semmi, és Dózi el tud indulni rajta, már előzetesen megállapodtunk Soumillonnal, aki augusztus 29-ére más kötelezettséget nem vállalt.
Annak idején ő jelentkezett, hogy „a világ leggyorsabb lovára” felülhessen. Most is mindent megtett, hogy a megfelelő pillanatban rendelkezésre tudjon állni. Mi pedig mindent megteszünk, hogy Overdose ugyanolyan formába kerülhessen, ahol tavaly befejezte, hogy ez a kettős közösen juthasson el a csúcsra.


Visszavonul Andreas Suborics

 

Hétfőn bejelentette visszavonulását Andreas Suborics, Overdose korábbi lovasa.

Még márciusban rúgta fejbe egy ló munka közben, és ugyan akkor fejfájáson kívül mást még nem érzett, lovagolt is a következő versenynapon, de később mégis meg kellett műteni, mert egy vérzést találtak a koponyáján belül. Nagyon bízott benne, hogy az ősszel, vagy a jövő szezonban visszatérhet, ám orvosai tanácsára befejezi pályafutását. A bécsi születésű háromszoros német sampion több francia, német és távol-keleti Group 1-es versenyben győzött, 2004-ben Shiroccoval a Német Derbyt is megnyerte.

Overdose 2008-ban vele nyerte eddigi legrangosabb versenyeit, a Group 2-es Goldene Peitschét, a hamburgi és római Group 3-as futamokat, és vele ért elsőként célba az érvénytelenített párizsi Group 1-es Prix de l’Abbaye-ban is.

 

2010.08.10.
Forrás: PannoniaOverdose
Frissítve: 2023.03.21.
Fotók: Canva

Hozzászólások