Újabb lótartó esett áldozatul: figyelj a csaLÓkra!

Hitelbe vitték el a lovakat, de nem fizettek – csalás miatt emeltek vádat ellenük.

A csalók talán legősibb trükkjét, a hitelre való vásárlást vetette be három pápai férfi, a kiszemelt áldozat mégis bedőlt neki, lovai bánták.

A lóvá tett lótartó a munkaügyi központ kirendeltségén ismerkedett meg az egyik elkövetővel, akinek elmondta, hogy eladná lovait. A csaló kapva kapott a lehetőségen: segítséget ajánlott a férfinak, majd két ismerősével elhatározták, hogy a későbbi fizetés ígéretével próbálják megszerezni az állatokat, és azok vételárát később sem adják meg a lótartónak.

A tervet végre is hajtották: még aznap felkeresték a lótartót, két lóra megalkudtak, azt ígérték, hogy a jószágokért öt napon belül 350.000 forintot és öt birkát adnak.

A tervbe azonban hiba csúszott: a csalók a lovak elszállításakor a lótartót is magukkal vitték, azt a látszatot keltve, hogy a birkákat – amikkel valójában nem is rendelkeztek – megtekintheti.  Ráadásul a lépre csalt áldozat kérdéseire is rendre kitérő válaszokat adtak, így az ekkor már gyanút fogott. A csalók az egyik lovat eladták, a másikat pedig több mint egy hónap múlva visszavitték gazdájához, így az okozott kár részben megtérült.

A simlis banda tagjainak most csalás miatt kell felelniük a bíróság előtt.

2016.07.07. Forrás: 24.hu

Hozzászólások