Gyászhír – Elhunyt Nyúl Zoltán

A magyar- és a nemzetközi fogathajtás kiemelkedő személyisége türelemmel viselt, hosszan tartó betegségben hunyt el.

Kétszeres magyar fogathajtó bajnok, kétszeres magyar hajtóderby győztes. 1996 óta tagja a magyar fogathajtó válogatottnak. Hat világbajnokságon indult: 1997, 1999, 2001, 2003, 2004, 2007. Többszörös világbajnok – két csapat arany-, és egy ezüstérem mellett két egyéni világbajnoki bronzérem is fényesen csillog a vitrinjében. A Kecskemét Hírös Lovas Klub versenyzőjét 1999-ben és 2003-ban Bács- Kiskun megye legjobb sportolójává választották. Öt alkalommal lett Bács- Kiskun megye legjobb lovas sportolója. Lovassportban az Év sportolója címet 2003-ban nyerte el. 2001-ben Ballószög díszpolgárává választották.

Zoli! Ugye rengeteg a közös emlékünk?

Mindkettőnket a kecskeméti aranyhomok nevelt; közös edzőtáborok, izgalmas versenyek, melyek hangulatát együtt éltük át. Veled és Zoli öcsémmel együtt állhattunk a világbajnoki dobogó legfelső fokán és hallgattuk könnyes szemmel a magyar Himnuszt.

Számunkra is megnyugtató csapatember voltál, de hogy egyénileg is a legjobbak közé tartoztál, a világbajnoki egyéni érmeid, a donaueschingeni győzelmed, valamint a két-két magyar bajnoki- és derby-győzelmed beszédesen bizonyítja.

Tevékeny és sikeres ember voltál. Miközben a világ legjobbjai közé érkeztél, volt energiád a mezőgazdálkodásra és sikeres fogatlovak tenyésztésére is.

Mindig kiemelted, hogy sikereidnek alapját a biztos családi háttered, feleséged, Kati figyelme, gondoskodása alapozta meg.

Kézzelfogható bizonyítékát adtad annak, hogy az alma nem esett messze a fájától, a rajongva szeretett lányod, a Kiskati a Te fogathajtó nyomdokaidat követte.

A külföldi és a hazai fogatversenyeket sokáig nélküled el sem tudtuk képzelni.

„Elkötelezettség, alázat, kitartás, rengeteg munka és szerencse kell a sikeres fogathajtáshoz” – vallottad és eszerint éltél, cselekedtél.

Tehetséggel és szorgalommal messzire jutottál a fogatvilágban. Példád tovább öregbítette lovassportunk jó hírét. Olyan értékeket hordtál, amelyeket megtartanunk, továbbvinnünk érdekünk és kötelességünk.

Elmentél családtagnak számító kedvenc vezérlovad, a három számban eredményes Dáma után.

Vár a verhetetlen magyar égi fogathajtó csapat.

Érkezz meg közéjük és nyugodj békében.

Lázár Vilmos

Forrás: lovasszovetseg.hu
Kép: Canva
2023.08.07.

Hozzászólások