Bönde Ferenc

Bönde Ferenc háromszoros Korosztályos Magyar Bajnok

(Interjú: Korosztályos Országos Bajnokság –  Szolnok)

A verseny után a győztes Bönde Ferenc, válogatott díjugratót kérdeztem a versenyről.
Milyen érzés harmadszorra is Korosztályos Magyar Bajnoknak lenni?

3 éve mikor először nyertem ezt a versenyt nem is számítottunk, ilyen szép eredményre, tavaly már esélyesként érkeztem, akkor az időjárás nem volt kegyes így a döntőt el kellet halasztani, amit a Tattersallban tartottak meg, ahol Kelemen Kristóffal küzdöttünk az elsőségért, aki abban az évben Közép Iskolás Bajnok és Ifjúsági bronzérmes volt. Nehéz küzdelemben én kerültem ki győztesként. Mivel idén ez az utolsó ifi évem mindent elkövettem, hogy harmadszorra is megnyerjem ezt a versenyt. Ennek azért örülök nagyon, mert eddig még senkinek nem sikerült háromszor egymás után nyerni. Felkészülésemet segítette edzőm, Pirik Zsolt kiváló szakmai irányítása. ő jelenleg az Aacheni Világjátékokon vesz részt, mint a magyar csapat tagja.

Ismét Amazonnal nyertél, régi összeszokott páros vagytok, mutasd be őt!

Egy 10 éves kisbéri kanca. Édesapám tenyésztette. Apja: Légiós. Anyja: Maxim Arany, aki még ma is nálunk van. Én kezdtem el vele foglalkozni és versenyezni. Kétszer szerepelhettünk Európa bajnokságon. Egy kivételes képességű és intelligenciájú ló, aki sokat segített pályafutásom során.

Indultál egy fiatal lóval is, róla mit lehet tudni?

Sunshine egy 6 éves mezőhegyesi mén. Apja: Stauffenberg, anyja: Klára. 3 éves kora óta foglakozok vele. Tehetséges lónak tartom, idén indultam vele Széchenyi Emlékversenyen és a Kiskunhalasi CSI fiatal lovak számában, ahol jól szerepelt, remélem, későbbiekben Amazon babérjaira tör.

Hogyan értékelted összességében a versenyt?

Szerencsére jó időnk volt, remek szervezés mellett, technikás, de jól lovagolható pályákon versenyezhettünk.

Kiknek drukkoltál a versenyen?

Póni kategóriában indult Zsikla József, akinek tetszett bátor és jó lovaglása.
Gyermekek között Burucs Barna szép lovaglását emelném ki. Serdülő „A” kategóriában Bényei Betti remekül lovagolta nehéz lovaglású lovait. Saját korosztályomban Körtvélyessy Zsolt nyújtott kiegyensúlyozott lovaglást. Utánpótlás korosztályban, nagyon jó barátomnak Fekete Tamásnak szurkoltam.

További terveid?

Nagy erőkkel készülök Az Ifjúsági Magyar Bajnokságra, tavalyi ezüstérmemet szeretném javítani.

Köszönöm szépen és még egyszer gratulálok!

Frissítve: 2023.03.28.
Fotó: Canva

 

Hozzászólások