H. Szabó Sándor

H. Szabó Sándor hosszú éveken át volt az MTI egyik leghíresebb fotósa, ezt elsősorban a rá jellemző légi felvételeinek köszönhette. Rendszeresen kíséri járőrözni a lovasrendőröket, és jártában-keltében olykor bepillant a lovardák kapui mögé is.

Az egri tudósítói munka mellett légi fotózással is foglalkozó fotóriporter 20 éve repül, és a légi rendészet helikopteréről fotózik. Közel 3000 óra repülés van mögötte, amivel a világ legtöbbet repült légifotósa.

Regionális tudósítói és légifotósként kialakult különleges helyzetéből adódóan ő lett az MTI első multifunkciós fotóriportere, aki nem csak álló képeket készített a távirati iroda számára, hanem videófelvételekkel is rendszeresen ellátta a hírügynökséget. 

Az MTV Videótár Kommentár nélkül rovatában számos (nem csak légi) videófelvétele is megtalálható.

A legkülönfélébb hírek, események, balesetek és katasztrófák mellett az ország hétköznapi szépségeit is megörökítette a magasból. Árvizekről és a devecseri katasztrófáról készült légifotói rendre az egész világot bejárták. Árvíz fotóiból 2010. júniusában a MÚOSZ hét fotósa sorozatban közöltek válogatást. Ezek a csodaszép ár-és belvíz fotók azon kevés magyar kép közé tartoznak, amiknek még a szakmai körökben méltán népszerű New York Times Lens Blog is önálló bejegyzést szentelt. Képei a napi sajtó mellett rendszeres színfoltjai évről-évre minden sajtófotó pályázatnak és a belőlük rendezett kiállításoknak is.

Számos díjjal is jutalmazták, úgy szakmai pályázatokon, mint katasztrófavédelmi, rendőrségi és minisztériumi nívódíjakkal. Légi felvételeiből 2000-ben jelent meg fotóalbum az MTI gondozásában Magyarország Madártávlatból címmel, illetve azonos címmel két éve nyílt kiállítása Aszódon. Amíg létezett a szintén a Távirati Iroda által kiadott Fotós Szem magazin, ebben is mindig megjelentek legújabb és legérdekesebb képei.

H. Szabó Sándor jelenleg az ORFK egységeivel járja az országot.


H. Szabó Sándor galériái:

 A hatvani lovas huszárok fegyvere a hazaszeretet

 Ha Jászfényszaru, akkor díjugratás – hőségben is

 Lovak nélkül nincsen Prága

 Aki a lovakat szereti, rossz ember nem lehet

 A hatvaniak büszkék lovas huszáraikra

 Napfürdőző lovak a Jászságban

 Az októberi őszi napsütésben legelésző ménes

 Mindennapok a lovasrendőröknél

 Rendőrlovak felszerelései

 Páratlan felvételek a magasból

 Félszáz rendőrlovas és lovas polgárőr versenye

 Ismét focimeccsre mentek a rendőrlovak

 XXV.Tavaszi hadjárat lóháton, lovasokkal és huszárokkal

 Lovas rendőrök biztosították a futballrangadót

 Okos enged: Amikor az erősebb meghajlik a gyengébb előtt

 Rendőrlovasok javítják a biztonságot

 Rendőrlovasok javítják a közbiztonságot  a Mátrában

 Biciklis és lovas rendőrök Budapesten

 Lovardák madártávlatból

Forrás: Völgyi Attila fotóriporter blogja
F
rissítve: 2016.04.11.

Hozzászólások