Minden, amit a virtuális lóversenyekről tudni érdemes

Virtuális lóverseny játékok

A lóversenyzés, mint sport, időszámítás előtt 4500-ban kezdődött, és most, amikor 2020-ban vagyunk, ugyanúgy léteznek, mint 6500 évvel ezelőtt csak persze a huszonegyedik század igényeihez igazítva.

A virtuális lóverseny játékok elérhetőek a szerencsejáték-szolgáltatók weboldalain. Az interneten keresztül a játékosok fogadhatnak a mesterséges intelligencia alapú lóverseny játék szimulációinak eredményére. Ezeknek a játékoknak a fő szoftver szállítója a Betrader nevű társaság, és ezeket a játékokat szimulált valós játéknak nevezik, melyeket az AI vezérelt az elmúlt 20 évben a valós verseny-eseményekből összegyűjtött adatokkal operálva, hogy a játékok ne csak izgalmas, hanem minék valósághűbbek is legyenek.

A virtuális lóversenyekben megtalálható minden, amit a valós versenyekből ismerünk, beleértve a különféle pályákat és távolságokat, előrejelzéseket, tricast és kombinált fogadásokat, történelmi eredményeket tartalmazó útmutatót és dinamikus teljesítmény-viselkedést.

A játékot közvetlenül ide kattintva érheted el: https://hu1.unibet.com/betting/virtualsports/horse-racing

Virtuális lóverseny fogadások

Szerencsém volt jó pár valós lóversenyen jelen lenni, és ezen tapasztalataim alapján állíthatom, hogy a virtuális lóverseny szoftverek valóban elképesztő valósághűen vannak kidolgozva és ennek megfelelően nagyon szórakoztatóak. De figyelem, érdemes ésszel, óvatosan viszonyulni hozzájuk, mivel nagyon addiktívak is.

A virtuális lóverseny eszeveszetten jó szórakozás, és tényleg ugyanolyan izgalmas lehet, mint a valódi lóversenyek megtekintése. Ezeket a szoftvereket eredetileg kifejezetten és kizárólag a virtuális lóversenyekhez fejlesztették ki, de a technológiát most már más sportágakba – például a futballba is – áthelyezték, hogy a virtuális játékok szerelmesei a világ legnépszerűbb sportját is tudják immáron virtuális módon követni, és ennek megfelelően a virtuális futball mérkőzésekre fogadni.

És hogy miért van erre szükség? Hát nyilván olyan szituációk esetén például mint a koronavírusos időszak, normális időkben pedig a bajnoki uborkaszezonokban jönnek jól a virtuális sportesemények. Persze az is megkülönbözteti a virtuális játékokat a valódiaktól, hogy a nap 24 órájában, az év minden napján lehet rájuk fogadni! Természetesen a laptopodon ugyanúgy fognak működni ezek a virtuális sport szoftverek, mint a mobiltelefonodon, amennyiben van internet-hozzáférésed.

Hogyan működik a szimulált, virtuális lóverseny?

Gondolom senki se fog túlzottan csodálkozni, ha megtudja, hogy a szimulált lóverseny játékok véletlenszám-generátorokon alapulnak, hasonlóan az online kaszinó játékokhoz. Ez ugye annyit jelent, hogy egy véletlen- és szerencse-alapú játék ez, akárcsak a lottójáték. A különbség csak annyi – és hát ez egy elég hatalmas különbség 🙂 -, hogy a lottó-golyók vagy számok kisorsolása helyett az ember egy valósághű lóverseny izgalmait éli át az ember.

Persze nem csak ennyi a különbség a lottóhoz képest. A virtuális lóverseny játékok annyiban is összetettebbek, hogy nem csak úgy a hasunkra csapva választunk 5 vagy 6 számot, hanem statisztikák és előrejelzési szolgáltatások használatával választjuk ki a lovat amire fogadunk, ugyanúgy ahogy azt egy valós eseményen is tennénk.

A virtuális versenyekben minden lónak különböző esély-faktora van, és ez tükröződik a szorzóikban is. Nyilván az esélyesebb lovak kisebb nyeremény-szorzókkal tehetők meg, az esélytelenek meg nagyobbakkal. Ha egy esélytelenebb ló nyer, és arra tettél, akkor jó nagyot fogsz nyerni, de ugye ez csak ritkán fordul elő. Ha viszont egy esélyes ló nyer, akkor nem lesz túl nagy a nyereményed, leszámítva, ha valami hatalmas összeget tettél meg tétnek. Szóval összességében azért ez egy nagyon más élmény mint a lottó, csak a technológia alapjai azonosak a játék felszíne mögött.

Fair-ek a virtuális lóversenyek? Vagy trükközhetnek velük?

Az összes többi online játék-típushoz hasonlóan az online szerencsejáték üzemeltetőknek rendelkezniük kell hivatalosan delegált, nemzetközi szabályozó szervezetek engedélyeivel. Ezek a szabályozó testületek rendszeresen ellenőrzik a szoftver-szolgáltatók szerverein a véletlenszám-generátorok beállításait, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy tisztességesen és a törvényeknek és rendeleteknek meghatározott feltételek szerint működnek.

Az RTP (a nyerési hányados) picit alacsonyabb ezeken a játékokon mint egy átlagos online nyerőgépen például, vagyis itt úgymond a háznak enyhén nagyobb az előnye, a nyerési esélye a játékossal szemben. De apró különbségről van szó: míg mondjuk egy Book of Oz 95% körüli RTP-vel rendelkezik, addig a lóversenyeknél általában ez a hányados 90-94%.

Ezt egyébként mindig ellenőrizheti a játékos is a játék nyitóoldalán. Egy szó mint száz: eleve technikailag is szinte lehetetlen, hogy az online szerencsejáték oldal hozzáférjen a virtuális lóverseny szoftverhez, de nincs is erre szükségük az üzemeltetőknek. Ráadásul ha valakit ezen rajtakapnának, annak ugrana a nem olcsón megszerzett licensze, nem csak a lóversenyekhez, de az összes többi online játék üzemeltetéséhez is. Ezt nincs üzemeltető a világon, aki meg merné kockáztatni.

Arról nem is beszélve, hogy az igazán neves online szerencsejátékok tőzsdeileg is jegyezve vannak. Képzeljük el azt az árfolyam-zuhanást, ami egy manipuláció kiderülésének a híréből fakadna! Persze ha az ember olyan weboldalon van, amelyről nem sokat tud, vagy amelyik mondjuk kifejezetten csak egy országban operál, akkor ott felmerülhet az óvatosság elve!

A legjobb magyar játék oldalak

Ha szeretnéd tudni, hogy melyek azok a megbízható és profi magyar online szerencsejáték weboldalak ahol a legjobb virtuális lóverseny platformokat biztosítják, akkor azt ezen az online és virtuális szerencsejáték-fogadásokat bemutató oldalon megteheted (kattints ide >). Ez a weboldal részletesen foglalkozik azokkal az üzemeltetőkkel, melyek a legrégebb óta üzemelnek Magyarországon, és melyek a virtuális lóversenyzésen túl online kaszinó játékokat és sportfogadást is kínálnak az ügyfeleknek.

Játssz felelősségteljesen!

Végezetül hadd hívjuk fel a figyelmet újból arra, hogy a virtuális lóversenyre csakis mint szórakozásra érdemes tekinteni! Legyen előre meghatározott kereted a játékra, és azt sose lépd át! Ha nyersz, szuper, de koránt sincs garantálva, hogy nyerni fogsz! Nyilván előnyben van, ha nem csak hasra ütve teszel meg egy lovat, hanem tanulmányozod előtte a statisztikákat és figyelmesen elolvasod az előrejelzéseket, de még ez sem garantálja, hogy profitot fogsz csinálni! Szóval a szórakozás kedvéért tessék játszani, és ha nyersz, azt vedd extra bónusznak 🙂

2020.05.08.
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások