Befutó

LUCK

│ Befutó – Az HBO saját sorozata │ Luck │ A befutó véget ért │

A Racing Portal rendszeres olvasói láthatták, hogy korábban egy plakáttal és a filmsorozat hivatalos trailer-ével már felhívtuk a figyelmet az HBO legújabb sorozatára, a LUCK-ra. December 11-én (Amerikában) már levetítették az első epizódot egyfajta “preview-ként”. 1,14 millióan meg is nézték a széria első kiadását.

A kép illusztráció

Majd a tényleges premierre január 29-én került sor. Nemcsak a kritikusok, de a nézők is imádják Dustin Hoffmant és a lóversenyeket, ugyanis a bemutató óta 3,3 millió néző látta Amerikában az első részt. Michael Lombardo, az HBO programmingért felelős igazgatója január 31-én jelentette be, hogy jövő januárban jön a Befutó második évada. Az újabb tíz rész 2013 januárjától látható majd. Az epizódok forgatása pedig meglepően hamar, már most február végén elkezdődik. A készítők tudhattak már valamit, ha készen is vannak a forgatókönyvek. Kicsit járjuk körül az alkotókat:

A forgatókönyvet David Milch jegyzi, aki talán nem olyan ismert idehaza még a filmrajongók körében sem. Hírnevét Amerikában a Deadwood TV-sorozattal szerezte. A film rendezői, azaz Allen Coulter és Brian Kirk szintén elsősorban televíziós rendezőknek számítanak. Coulter nevéhez köthető részben a “Róma” sorozat is.   David Milch ezt nyilatkozta a filmsorozat kapcsán a Variety-nek: „Az első rész egy csokor az egymást keresztező életekről a lóverseny világában. Ez egy olyan téma, ami lefoglalt, és mások szerint késztetett engem már 50 éve. Olyan bonyolultnak és megnyerőnek találtam ezt a különleges világot, amilyennel még nem is találkoztam, nem csak arra értve, ami a fogadóhelységben és a lelátókon játszódik, hanem ami a pálya másik oldalán történik, ahol tréningeznek és elhelyezik a lovakat.”

A plakátokon természetesen a kétszeres Oscar-díjas színész, Dustin Hoffman neve virít legnagyobb betűkkel, de talán megállapítható a nyitó epizódban közel sem ő áll a történet középpontjában. Sokkal inkább a Vágtában (Seabiscuit) is látott Gary Stevens zsoké, vagy a hölgyek nagy kedvence Tom Payne. Nick Nolte pedig egy kissé megfáradt trénert alakít. ..és nincs sorozat hölgyszereplő nélkül? Valóban. A LUCK első számú női sztárja az a Jill Hennessy akinek tiszteletére egy rock banda már himnuszt írt korábban. Őt jó pár filmből ismerhetünk, de azt hiszem az igazi hollywoodi áttörése még várat magára.

Annak ellenére, hogy a Befutó inkább a szerencsejátékok, szerencsejátékosok világáról szól, érdekes heti programként szolgálhat minden lóversenyrajongónak, hiszen a cselekmény fő szála Santa Anita lóversenypályáján játszódik, és a filmben a galopp szerelmesei olyan képeket is láthatnak, amit egy normál versenyközvetítés során sohasem. Magyarországon éppen a mai napon, azaz február 6-án, 21:20-tól lesz látható a nyitóepizód, amelyhez jó szórakozást kívánunk. Aki bővebb információkat szeretne, annak ajánlhatjuk a sorozat honlapját, a http://www.hbo.hu/series/befuto címen.

Sereg András – www.racingportal.hu

Frissítve: 2023.10.28.
Fotó: Canva

Hozzászólások