War Horse (Hadak útján) – Steven Spielberg filmje

War Horse – Hadak útján

2012. február 9-től a mozikban!


„Számomra ez a történet a hitről, a reményről és a kitartásról szól.”
– Steven Spielberg

A DreamWorks SKG és Steven Spielberg filmes műhelyéből érkezik idén a Hadak útján, mely egy nagyszabású kalandfilm minden korosztály számára, egyben pedig egy barátságról, felfedezésről és bátorságról szóló feledhetetlen utazás.

A Hadak útján egy Albert (Jeremy Irvine) nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl – így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval. A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye az ő csatalovát.

Spielberg gondolatai, avagy a rendező megszólal:

„Szerintem ez a történet csodálatos, teljesen magával ragadott. Ahogy olvastam, rögtön körvonalazódott bennem egy őszinte sztori. Vérbeli családi filmként képzeltem el magam előtt: a fiú és a ló utazása, akik egykor nagyon közel álltak egymáshoz, ám a sors elszakította őket egymástól.”

„Remélem, hogy az a közös élmény, amit ez a film és történet nyújt, összehozza majd az embereket, az üzenetét mindenesetre az összes országban meg fogják érteni, ebben biztos vagyok.”

„Soha, eddigi hosszú és változatos karrierem során nem volt alkalmam forgatni olyan helyen, amely annyira bővelkedik a természeti szépségekben, mint Dartmoor, ahol a War Horse jeleneteit rögzítettük. Én is alig kapargattam meg a felszínét azoknak a vizuális csodáknak, melyet ez a terep kínált fel számomra.”

„A lovak kivételes élményekkel gazdagítottak, hiszen a családomból sokan lovagolnak rendszeresen. Teljesen elbűvölt, hogy ezek a teremtmények mennyire kifejezőek, és hogy milyen jól ki tudják mutatni, hogy mit is éreznek.”

Bemutató: 2012. február 9.

 

Hozzászólások