A díjugrató lovas kiképzése – Könyvajánló

„Ne csak csináld, értsd is! Gondolatok, melyek nélkül nincs lovaglás, csak lovon ülés.”

Zupán Péter: A díjugrató lovas kiképzése című könyve egy átfogó, hiánypótló mű, amelynek nyelvezete világos, a legmagasabb szintű elméletet is a legegyszerűbben, legérthetőbben fogalmazza meg a szerző, közvetlen baráti hangvételben, így ezt a könyvet élmény olvasni. A könyvben az író saját tapasztalatait, személyes sikereit és „zsák utcáit” is megosztja velünk, amelyek nem csak a mű hitelességéről tesznek tanúbizonyságot, de az olvasási élményt is nagyban növelik. Az irodalmi alkotást a személyes történetek mellett a történelem, a lókiképzés, és a filozófia harmóniája teszi teljessé. Mindezeken keresztül az író a ló fizikai és pszichés állapotát szem előtt tartva gondolkodni tanít minden egyes lovast.

A könyv írója, Zupán Péter többszörös díjugrató csapatbajnok, lovasedző, nagydíj-győztes, szakíró, a Testnevelési Egyetem Lovas csoport szakmai vezetője és tanára.

A Szerző célja a díjugratás szakmai kulturáltságának, eredményességének emelése és igényes terjesztése a tanulni vágyó lovasok és edzők számára.

Mi is bátran ajánljuk minden díjugratás iránt érdeklődő, fejlődni vágyó lovasnak, versenyzőnek, és edzőnek egyaránt a lovas szakirodalom ezen kiemelkedő darabját.

2020.11.16. Thirring Lilla, Lovasok.hu

Hozzászólások