Pinzgauer

Pinzgauer

 

A fajta eredete és története

A Pinzgauer az osztrák Noriker vérvonalból jött létre. A rómaiak kb. 2000 évvel ezelőtt az ausztriai Styria és Karinthia tartományban hidegvérű csatalovakat pároztatták a helyi állatállománnyal. Az eredmény egy nehézkes de biztos lábú ló lett, melyet a harcmezőkön, a szállításban és a mezőgazdaságban egyaránt hasznosítottak. A 16. században andalúziai és nápolyi vérrel javították a fajtát, ekkor már Pinzgau tartományban tenyésztették őket, innen származik a nevük is.

A fajta jellemzői

Szőrzete gyakran foltos, mely a spanyol lovaktól kapott örökség. Nehéz ló, nagy fejjel, nehézkes és erős végtagokkal. Farka és sörénye gazdag, gyakran hullámos. Jól hasznosítható mezőgazdasági és erdei munkában. Marmagasságuk 154-165 cm.

 

Fordította: Kinga
Frissítve: 2023.04.13.
Fotó: Canva

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ

Hozzászólások