CMK Arab – CMK Arabian

CMK Arab – CMK Arabian

Az arab lovakat a méretük, kiegyensúlyozottságuk, felépítésük és intelligenciájuk miatt tenyésztik. A CMK Arab lovat szakosították. Észrevették, hogy a CMK Arabian fajtában megvan a testi felépítés és a fellépési tehetség amire sok lovas vágyik.

A Magic Charm Arabiant tisztán és félvérű arab fajtaként tenyésztik 1975-től. Székhelyük California államban van, 70 km-re Los Angeles-től, a gyönyörű Acton városában.

Merlann az egész CMK Arabian állomány csődöreinek apja. Merlann rengeteg díjat nyert. Például az 1987-es Region I Informal Combination Championship (~ 1. számú vidék nem hivatalos vegyes-számú bajnoksága) és az 1987-es Top Ten US National Informal Combination Championship (~ legjobb 10 Amerikai Nemzeti nem hivatalos vegyes-számú bajnoksága), ezenkívül még sok versenyen vett részt, és ért el eredményeket. Merlann utódai is kiváló versenylovak voltak.

A CMK Arabian fajta múltja visszanyúlik egészen az Arab sivatagba ahonnan az angol, lengyel, egyimptomi, francia és spanyol tenyésztők útján került “ki”.

A CMK Arabian lovaknak a következő 3 kritérium mindegyikének meg kell, hogy feleljenek:

  1. Legalább 75%-ban CMK-leszármazottnak kell lennie
  2. Apai ága CMK ősökhöz vezessen vissza
  3. Anyai ága legyen Észak-Amerikában tenyésztett (1950-től)

Fordította: Tyr
Kép: Canva
Frissítve: 2023.07.27.

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ

Hozzászólások