Ismét Kassai Lajosnál járt Monty Roberts

Csak rövid időre érkezett hazánkba Monty Roberts, a legendás lókiképző, de zsúfolt programjába ezúttal is beiktatott egy látogatást a Kassai-völgybe, hogy találkozhasson Kassai Lajos lovasíjásszal. Az élő legendák találkozásáról videó is készült.

Kassai Lajos és Monty Roberts a Kassai-völgy Lovagtermében

Monty Roberts május 10-én tartott gyakorlati bemutatóval ötvözött előadást Mezőhegyesen. Előtte Ausztriában volt hasonló programja, tőlünk pedig Anglia felé vitte az útja.

De “mielőtt Angliába indultam volna, ismét felkerestem Kassai Lajost, a híres magyar lovasíjászt” írja Facebook oldalán Monty.

A felvételen Kassai elmondja, hogy a lovasíjászat világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Lajos tavaly két hónapot töltött Kínában, idén januárban pedig Dél-Afrikában tette le a sport alapjait, de mint mondja, az Egyesült Államokban is egyre többen érdeklődnek a lovasíjászat iránt.

Válaszul Monty felvetette, hogy Kaliforniába is el kellene látogatnia.

“Lajos egy csodálatos ember. Boldog vagyok, hogy itt lehetek vele. Többször kell találkoznunk és több mindent kell csinálnunk közösen, mert úgy gondolom, hogy az elkövetkező generációnak többet kell tudnia Lajosról” mondja Monty.

A híres lókiképző nem először járt a Kassai-völgyben, 2015-ös látogatása során már megérintette a hely varázsa és lenyűgözte Kassai tudása: “Magyarországnak ez azon része, ahol a legjobb embereket ismertem meg életem során. Lajos, ahogy él az egy új dimenzióját nyitja meg az állat és az ember kapcsolatának, ezt abszolút tisztelem” – mondta el a 81 éves lókiképző a SomogyTV-nek.

“Szeretném leszögezni, hogy én nem találtam fel semmit és nem alkottam semmit, csak azt, amit a természet már hatezer éve mutat az embernek azt mutattam meg. Bár néhány apró felszerelést valóban feltaláltam, de végső soron csak megmutattam az embereknek azt, amit a lovak a természetükkel és a nyugalmukkal adnak” – vallja.

2016.05.13. Forrás: Monty Roberts Facebook oldala, SomogyTV
Frissítve: 2022.08.16.

Hozzászólások