Életet mentett a megmentett ló

Életet mentett a megmentett ló

Egy az Angliában közismert Blue Cross nevű állatvédő szervezet által megmentett és örökbefogadóhoz kihelyezett ló révén kaphatott életmentő vérátömlesztést egy súlyosan beteg csikó.
A kép illusztráció

Amikor a litchfieldi klinika állatorvosait kihívták a gyenge négy napos kiscsikóhoz, azonnal tudták, hogy sürgősen vérátömlesztésre van szüksége.

A kis Conker aluszékony volt, eltompult, és alig szopott.
Betegségét az emberi Rhesus szindrómához hasonlóan az okozta, hogy a csikó anyjáétól eltérő vércsoporttal született.

Conkert haladéktalanul a klinikára szállították és azonnal megkezdődött a megfelelő donor felkutatása.

Harold, a 15 éves herélt a Blue Cross egyik állatorvosnál talált otthonra, így gazdája, dr. Richard Stephenson az elsők között értesült arról, hogy egy csikónak segítségre van szüksége.

Harold türelmesen állt több mint egy órán keresztül, míg a klinikán levettek tőle mintegy 3 liter vért, amit aztán Conker fél literes adagokban kapott meg.

„Hihetetlen volt az egész”, mondta dr. Stephenson. „A csikó a vérátömlesztés előtt olyan gyenge volt, hogy majdnem összeesett. Alig egy órával később pedig majd szétvetette az életkedv. Végül kicsit be kellett bódítanunk, hogy be tudjuk fejezni a procedúrát.”Conker az életmentő transzfúzió után 10 nappal hazamehetett és minden esélye megvan arra, hogy egészséges életet éljen. Harold nélkül erre nem lett volna lehetősége.

 

Frissítve: 2023.06.21.
forrás: horsetalk.co.nz
Kép: canva

Hozzászólások