Técsy Attila nyerte a Szuperdöntőt!

Técsy Attila nyerte a Szuperdöntőt!

Június első hétvégéjén az Állami Ménes Kft. szervezésében tizenhetedik alkalommal rendezték meg Mezőhegyesen a Mén-Kanca és Országos Minősítő versenyt.

Mezőhegyesen a három nap alatt 32 versenyszámban mérték össze tudásukat a díjugratók.

Most is, mint általában a díjugrató versenyeken nagyon sok kiemelkedő teljesítményt láthatott a pályára kilátogató nagy számú közönség.

Azt gondolom két kiváló versenyzőt név szerint is meg kell említeni. Az egyik Técsy Attila, aki a téli fedeles versenyek után, szabad téren is folyamatosan kiválóan teljesít. Jó néhány győzelme és helyezése mellett megnyerte Mezőhegyesen a Szuperdöntőt is Adél nevű kancájával. A másik pedig Kovács Henri, aki pénteken az A/2*Mén II. elődöntőben Camparival még csak második volt, szombaton viszont az elődöntőt, vasárnap pedig a döntőt is meg tudta nyerni Camparival.

A három versenynap eredményei:

PÉNTEK:

Az A/1nyitott versenyszámot (125cm) a már említett Kovács Henri nyerte Canutóval, sőt még a második hely is az övé lett Zalánnal. A harmadikként Réti Dávid (Final Destination Z) végzett. A/2* ben (130cm) Burucs Borbála bizonyult a legjobbnak Pinoccióval, őt Marton András (Lancelott) és Kovács Kaarlo (Agropoint Cassinus) követték. Az A/2**Kanca II. elődöntőben (135cm) szintén Burucs Borbála volt a legjobb Barna Party Mamma Mia nevű lovával, Sándor Balázs (Caloosa Hatchee) a második, a harmadik Krucsó Szabolcs (Tilana B) lett. A Mének II. A/2**elődöntőjét (135cm) Burucs Barna nyerte Prímával, Kovács Henri (Campari) végzett a második helyen, a harmadik pedig Majláth Csaba (Urbino) lett.

SZOMBAT:

Szombaton Kovács Henri és Cauntó folytatták A/1ben (125cm) azt, amit pénteken és most is nyertek. A Prosper LK versenyzője Néveri Imre László (Argentina) Kaszta Attila (Boni) osztoztak a második és a harmadik helyen. Az A/2**versenyben (135cm) Krucsó Szabolcs győzött Lajtoo 2 lovával, Técsy Attiláé lett a második és a harmadik helyezés Casparral, és Korona Canarissal. A3* Kanca II. középdöntőben (140cm) csupán két hibátlan eredmény született. Csilló Balázs nyert Gressivel, a második hibátlan Técsy Attila (Adél) lett, a harmadikként Sándor Balázs (Caloosa Hatchee) végzett. Az A/3* Mén II. középdöntőt (140cm) Kovács Henri nyerte Compari nyergében, ifj. Szabó Gábor (Aranykapu Incello 2) és Burucs Barna (Príma) volt a további sorrend.

VASÁRNAP:

Az utolsó napon A/1 nyitott versenyben (125cm) Kovács Henri harmadszor is győzött, most Zalánnal, Técsy Attila (Alfie) második, a harmadik Kaszta Attila (Boni) lett. A Kanca II. A/3** Döntőt (145cm) a házigazdák versenyzője Krucsó Szabolcs nyerte Tilana B nyergében. Sándor Balázs pénteken második, szombaton harmadik, az utolsó napon újra második lett (Caloosa Hatchee) a harmadik helyen Kovács Kaarlo (Chanel) végzett. A/3** Mén II. Döntőben (145cm) Kovács Henri Comparival ahogyan szombaton most sem talált legyőzőre, második lett ifj. Szabó Gábor (Aranykapu Incello 2), Burucs Barna (Príma) szerezte meg a harmadik helyet.

A Szuperdöntőben A/3**(145cm) három olyan lovas végzett a dobogón, akik az egész hétvégén nagyszerűen teljesítettek. Técsy Attila győzött Adél nyergében, Adélt (Ginius-Tímea) 2004-ben az Enyingi Agrár Zrt. tenyésztette és Técsy Attila egyik legeredményesebb lova. Második lett Burucs Barna Prímával (Justboy-Leopárd), a harmadik Kovács Henri Camparival (Coriano-Goldína).

A következő Országos Minősítő verseny Kaposváron lesz június 17-19-én.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.06.07.)
Kép: canva
Frissítve: 2024.03.04.

A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

Hozzászólások