Szabadlábon Overdose tulajdonosa

Mikóczy úr már úton van hazafelé

Szabadlábra helyezték Nagyváradon Mikóczy Zoltánt, Overdose tulajdonosát és annak magyar állampolgárságú üzlettársát – erősítette meg a Független Hírügynökség értesüléseit Alexandru Butuc, Mikóczyék romániai ügyvédje. Butuk tájékoztatása szerint Overdose tulajdonosa és vele együtt letartóztatásban levő társa, Györke Sándor Zoltán már útban van Magyarország felé.

A nagyváradi törvényszék november 6-án egy év és hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Mikóczy Zoltánt, Györke Sándorra pedig két év két hónap ugyancsak letöltendő börtönbüntetést rótt ki elsőfokú ítéletében. Overdose tulajdonosát csődbűntett, Györkét pedig a csődbűntett mellett magánokirat-hamisításra való felbujtás vádja miatt ítélték el. A kiszabott büntetés szerint ugyanakkor a börtönbüntetés letöltését követően mindkettőjüket kiutasítják Romániából.

A törvényszék döntése ellen Mikóczy és Györke is óvást emelt, ugyanakkor több ízben is szabadlábra helyezésüket kérték, melyet eddig a román igazságszolgáltatás elutasított.

Mikóczy Zoltánt és Györke Dezső Sándort azért helyezték letartóztatásba október 21-én, mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült és elárverezés előtt álló gépsorait.
A vád szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében, ezeket a bíróság megsemmisítette.

Mindkét elítélt ártatlannak vallotta magát, ügyvédjük szerint az ellenük feljelentést tevő ügyvezető igazgatójuk vádolható gazdasági bűncselekményekkel.

 

Forrás: RTL Hírek.hu
Frissítve: 2023.03.16.
Fotó: Canva

Hozzászólások