Kinek kell modern technika, ha van helyette lóerő?

Taposómalmon járatja lovát egy orosz favágó, hogy szerszámai működtetéséhez elektromosságot nyerjen. Talán kikapcsolták nála az áramot, de az is lehet, hogy csupán négylábú kedvencét akarta lekötni egy újszerű feladattal.

Bármi legyen is az ok, igazán azt gondolta, hogy megéri fáradtságos munkával megépíteni ezt a meglehetősen szokatlan szerkezetet csak azért, hogy egy fűrészt üzemeltessen vele. A videó tanúbizonysága szerint mindenesetre elérte a célt, hisz az 1 lóerővel működtetett fűrész sebesen hasít keresztül a rönkökön.

Állítható meredekségével és sebességével ez a taposómalom nem sokban különbözik az edzőtermi futógéptől, azt leszámítva, hogy a lóval hajtott eszköz valódi energiát generál.

Az amisok számára ez a megoldás különösen áldásos, hiszen ők eleve elutasítanak mindent, ami működésével terheli a környezetet. Az általuk tervezett és épített taposómalom energiát szolgáltat a háztartási és szerszámgépek számára, s ráadásul a nap- és szélenergiával ellentétben ezzel nem kell az időjárás szeszélyéhez igazodniuk. Egyszerre lehetnek energiafüggetlenek és környezettudatosak, a limonádéba pedig lóerővel készült jégkocka kerül.

2014.02.28.
Biró Dániel, Lovasok.hu
Forrás: DailyMail
Kiemelt kép: Canva
Frissítve: 2022. 02. 02.

Hozzászólások