Kaposvárra igazolt a magyar military válogatott

Kaposvárra igazolt a magyar military válogatott

 

Mint arról már lapunkban korábban beszámoltunk, minden idők legmozgalmasabb és várhatóan legszínvonalasabb éve elé néz a kaposvári Lovas Akadémia. A lovastorna szakág nyílt Európa-bajnokságát Kaposváron rendezik.

Az augusztus 6-a és 12-e között az öreg kontinens legjobbjai mellett legalább 14 tengerentúli nemzet képviselői érkeznek. Többek közt az Egyesült Állomokból, Ausztráliából, Brazíliából és Argentínából. A már megszokott erőpróbák mellett új rendezvények is bekerültek a versenynaptárba, és a remények szerint a hazai sportolók is jól teljesítenek majd.

– Bővítettük a palettát, az alapszakágak mellé bekerült a western, illetve visszajött a fogathajtás – nyilatkozta a Lovas Akadémia SC klubelnöke, Hafner József. Nagy újdonság lesz az elkészülő military crosspálya, így ez a szakág is otthonra lel nálunk. Ide kapcsolódik, hogy sportolói szinten is erősödtünk, hiszen Schaller Gábor kivételével szinte a teljes magyar military válogatottat leigazoltuk. Nálunk folytatja pályafutását Orczifalvi Boglárka, Nagy Zsuzsa, Szikszai Lajos és várhatóan a 2006-os magyar bajnok Kaizinger Balázs is. A szintén válogatott Egyed Lászlóval kiegészülve ők remek csapatot alkothatnak. Mindezek után talán nem meglepő, hogy egy újabb elismeréssel, a Lovassportok Városa címmel gazdagodik majd a somogyi megyeszékhely.

A Magyar Lovasszövetség már évek óta kitünteti azokat a településeket, amelyek sokat tesznek a sportágért. Erre a címre 2007-ben Kaposvár a legesélyesebb. A szakemberek szerint a lehetőségek és a virágok városa cím után a somogyi megyeszékhely rászolgált a Lovassportok Városa címre is.

Februárban az örökös bajnok, Dallos Gyula, márciusban pedig az olimpiai és világbajnok díjlovas, Heike Kemmer tart továbbképzést Kaposváron.

 

2007.02.13.
Forrás: Somogyi Hírlap
Frissítve: 2023.07.08.
Fotók: Canva

Hozzászólások