Így még nem láttad az angol királynő lovait!

Két hónap legelőn töltött vakáció után még az angol királynő lovas testőrségének máskor csillogó szőrű, makulátlan megjelenésű hátasai is úgy néznek ki, mint bármely ridegtartásban élő ló ilyentájt. Lovasaiknak és gondozóiknak csak néhány hetük van arra, hogy újra formába hozzák őket következő fontos szereplésük előtt.

A baloldali ló nem hagyta el Londont, a jobboldali épp most tért vissza jól megérdemelt szabadságáról.

A lovas testőrség patásai jól megérdemelt szabadságuk után január 21-én tértek vissza londoni istállóikba: sárosan, vastag bundában, ahogy az becsületes, valamire való, legelőn tartott lovakhoz illik.

A máskor csillogó-villogó parádés patások lovasai és gondozói szinte családként élnek együtt hátasaikkal, és mégis: amikor azok visszatérnek a legelőről, van, hogy csak a mikrocsip, illetve a patájukon látható azonosító szám alapján tudják csak azonosítani a bozontos jószágokat.

A 121 ló először alapos ápoláson esik át: körmölés, patkolás, nyírás, majd pedig meleg vizes fürdetés után kezdenek hasonlítani megszokott önmagukra. Az istállókban mindenki gőzerővel azon dolgozik reggel hattól délután négyig, hogy ezek a lovak újra teljes fényükben pompázzanak.

De nem minden a külcsín: a szolgálatban elvárt kondíciót pedig hat hét alatt nyerik vissza. Mire a spanyol király március elején Nagy-Britanniába látogat, ezeknek a lovaknak ismét csúcsformában kell lenniük.

A királynő ismeri a lovait és a részletekre is nagyon figyel. Ellenőrizni fogja, hogy megfeleltünk-e az állami ceremóniákon lovak számára előírt nagyon magas standardoknak. Az ezred tagjai pedig eltökéltek, hogy a lehető legjobb formájukban fognak mutatkozni őfelsége és a spanyol király előtt”, mondja Ben Wolfe őrnagy.

2016.01.28 Forrás: Horse&Hound
Fotók: The Household Cavalry Mounted Regiment

 

Hozzászólások