Apró csikó, hatalmas népszerűség

Microdave, az amerikai miniatűr csődör bár még csak 14 napos, de 45 centiméteres magasságával a világ jelenlegi legkisebb lovaként mutathatjuk be. Vetélytársra talált Einstein, a korábbi rekorder?

A mikroméretekkel megáldott apróság 2015. június 11-én látta meg a napvilágot az anglilai Tonbridge-ben, ahol máris hatalmas népszerűségnek örvend. Az újszülött csikó akkor még csak 31 centiméteres magassággal büszkélkedhetett, kisebb volt, mint egy kétliteres kólásüveg.

Valószínűleg nem ő fogja megnyerni jövőre a Derby-t, de Microdave már most tömegeket vonz ellenállhatatlan sármjával és hajszálnyival több, mint 45 centiméteres magasságával. Igaz, hogy nagyon fiatal, de pont feleakkora, mint egy átlagos miniatűr csikó, ráadásul jelenleg még öt centiméterrel alacsonyabb, mint a világ legkisebb lovaként számon tartott Einstein.

A kis tünemény akkora népszerűségnek örvend, hogy gazdái már megfontolták, hogy ellenőrizniük kellene a távozó rajongók zsebeit.

Microdave a csikók gondtalan életét élvezheti. Kedvenc elfoglaltsága a körbe-körbe szaladgálás, hol gazdája Jen, hol pedig a büszke mamája körül.

A büszke tulajdonosok show lovat szeretnének faragni a máris népszerű mini lóból, de jelenleg az istálló átalakítása a legfontosabb feladatuk.

Nem tudsz betelni vele? Akkor lesd meg őt szaladgálás közben is:

 

2015.07.09.
Forrás: Dailymail.co.uk
Frissítve: 2023.03.08.
Fotók: Canva

Hozzászólások