A lovasok 5 típusa

A jelen írásban szereplő típusok kizárólag a képzelet szüleményei, valóságos személyekkel való mindennemű hasonlóságuk pusztán a véletlen műve.

Az elméleti

A témában fellelhető minden könyvet felvásárol és azokat el is olvassa. Példásan felkészül a következő lovagló órára, persze csak elméletben. A gyakorlatban viszont szívesebben ácsorog a karám mellett, ahol a jelenlévőket – ha kérik, ha nem – elméleti oktatásban részesíti az oldaljárás technikájáról.

A biztonságos

Minden eshetőségre felkészül, így minden alkalommal visel kobakot, védőmellényt, vállvédőt, nyakvédőt, láthatósági szalagot, kobak-lámpát és kitudja még milyen kütyüket. Életbiztosítását már jó előre megkötötte – biztos, ami biztos alapon. Ennek ellenére terepen csak sétál, osztálylovaglásnál pedig fejfájásra hivatkozva félrehúzódik, ha vágtára kerül sor.

A versenyző

Évente legalább 79 verseny napon indul (legalább 3 lóval, azaz összesen 237 alkalommal startol), amelyek jórészét nélküle meg sem tartanák. Igazi otthonának a lószállító kamiont tekinti, ahol a megnyert szalagokat és kupákat is őrzi.

A lótulajdonos

Lovagolni még senki se látta, valószínűleg soha nem is ült még lovon. Azt viszont mindenki tudja, hogy ő a tulajdonos! Neve nagy betűkkel ott díszeleg a lószállítón, valamint minden nyeregalátéten, lótakarón, a lovak bokszain, illetve télen a lovak szőrébe nyírva.

A vagány

Ő az első, aki felül a betöretlen csikóra. Teljesítménye határtalan, főleg, ha produkcióját nézősereg is kíséri. Ilyenkor a lehetetlent nem ismerve hajtja végre még a legnehezebb feladatokat is. A baleseti sebészeten már ismerősként köszöntik.

Frissítve: 2014.01.30.
Frissítve: 2023.03.28.
Fotó: Canva

Hozzászólások