13 vicces sztori – a lovad szerint

Ki mondta hogy a lovaknak nincs humorérzékük? Olvasd el cikkünket, ha a Te lovad is mestere a zavarbaejtésnek. 13 szituációnk egyike tuti, hogy megesett már Veled is legalább egyszer.

1. Amikor lovad megáll elvégezni a dolgát, a falu közepén lévő útkereszteződésben.

2. Mikor elhiteti mindenkivel, hogy még soha nem ugrott át 30 centiméternél magasabb akadályon. Természetesen általában akkor dönt így, amikor egy jó nevű edző haladó csoportjának első óráján vesztek részt tekintélyes nézőközönség előtt.

3. Vidáman eléd üget a verseny reggelén, s mindössze három patkó kopog rajta.

4. Mikor a bemutató helyszínén egy laza mozdulattal kioldja a kötelét és még legalább 3 ló társát veszi rá a szökésre, hiszen nincs is annál mókásabb, mint mikor a gazdik és lovak fogócskázni kezdenek.

5. Amikor összefuttok a kertésszel, úgy tesz, mint aki életében először lát talicskát.

6. És ha az előző, nyilvánvalóan félelmetes látvány teátrális ugrándozásra készteti őt, hát hol máshol tenné ezt, mint a kertész által gondosan karbantartott gyönyörű pázsiton?

7. Nem igazán lószakértő barátod kölcsönkéri lovadat az esküvői fotózásra, hiszen olyan nagyszerűen fog mutatni a fotókon egy lóval. Arra viszont nem számít, hogy lovad szerint az “uszály a lócitromban” című jelenet lesz a legpompásabb alakítása, mely kihagyhatatlan része egy lovas esküvőknek.

8. Abban a pillanatban, hogy egy kiadós fürdetés után szabadon engeded ragyogóan tiszta lovadat, már rohan is hemperegni a legnagyobb sárban.

9. Nem elég, hogy kiengedi magát a bokszból (pedig tutira lóbiztos a zár) de még a társait is kiszabadítja.

10. Beletörli az orrát a pontozó bíróba. És az állatorvosba. Meg a patkolókovácsba.

11. Hihetetlenül gyors személyiségváltozáson megy keresztül, ha az edződ felül a hátára és minden olyan feladatot tökéletesen teljesít, melyet határozottan visszautasított, amikor Te kérted tőle.

12. Elég, ha csak 15 percre magára hagyod az új lótakarójában, és biztos lehetsz benne, hogy cafatokban látod viszont. Mármint a lótakarót.

13. Rajtad kívül mindenki meg tudja őt fogni a karámban. Szó szerint mindenki, még az abszolút nem lovas édesapád is, akinek öt percébe telne megtalálni a kobak elejét és még egyszer annyiba felcsatolni azt. Csupán arról van szó, hogy te vagy az egyetlen ördögi kétlábú, aki dolgoztatni szeretné őfelségét.

2015.03.09. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: Horseandhound.co.uk

Hozzászólások