keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

A szakág krémjét várják a fiatal fogatlovak első vb-jére
A hajtók nemzetközi élmezőnyét várják a fiatal fogatlovak első alkalommal sorra kerülő világbajnokságára szeptember 24. és 27. között Mezőhegyesen – hangzott el a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a világbajnokság fővédnöke hangsúlyozta, hogy a lovassport jó irányba halad Magyarországon, erre kiváló példa, hogy elsőként rendezhet világbajnokságot a fiatal fogatlovaknak. Ahogy fogalmazott, "minden első alkalom meghatározza az utána jövőket, irányt mutat".

Fugli Károly, a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fogathajtó szakágának elnöke kiemelte, hogy a FEI egyhangú szavazással adta Magyarországnak a rendezési jogot. 

Pap István Tibor, a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. ügyvezetője szerint "a világon először megrendezni egy ilyen versenyt óriási megtiszteltetés, amellyel további lehetőségek nyílhatnak a ménes, Mezőhegyes, a magyar lovassport és Magyarország előtt".

"A magyar fogathajtás a világ élvonalába tartozik, ez hozzájárult ahhoz, hogy már a nyolcadik világbajnokságot rendezheti Magyarország" - mondta Mondok József, a sportági szövetség alelnöke.

5, 6 és 7 éves állatok versenyeznek majd a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán, 10-12 nemzet összesen 60-90 lovának részvételére számítanak a rendezők. 

2015.06.11. Forrás: MTI
Fotó: Friederike Scheytt, HippoeventCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés