keresés a lovardák között

Egyetemre jár a póni
Tászler Melinda és pónija, Hex tananyaggá avanzsáltak a gödöllői Szent István Egyetemen: idén is előadást tartottak etológiából. Tászler Melinda írása.

Hexszel idén is meghívást kaptunk Maros Katalintól, a Gödöllői Egyetem etológia tanárától, hogy újra tartsunk egy gyakorlati órát a lovakról és a szabadidomításról. Természetesen most is az előadóteremben kaptunk helyet, ahol telt padsorok előtt mutattuk a szabadidomítás elveit és feladatait.

Még 11 képünk van Tászler Melinda és Hex előadásáról. Kattints a képre a galéria emgtekintéséhez.

Hex remekül helyállt, minden tervezett feladatot sikerült bemutatni, egyedül a linóleum állt a magasabb jármódok és dinamikát igénylő gyakorlatok bemutatásának útjában.  Szerencsére már „gyakorlottnak” mondhatjuk magunkat extrém körülmények között, így most egy vastag szőnyeggel is készültünk, ami a komplimentnél és a fektetésnél kapott nagy hangsúlyt – főleg a lábtő védelmében. Továbbá elővettük kreatív énünket és mobil szalagfüggöny (az érzéketlenítést és engedelmességi feladatokat bemutatva), dobogó és zárásként némi labdázás is helyet kapott, hogy látványos és ugyanakkor tanulságos módon mutassuk be a szabadidomító képzést.

Az előadás során végigmentünk a feladatcsoportokon – követés, kiterelés, küldés – bemutattunk feladatokat előre-hátra, jobbra-balra irányokba és később felfelé és lefelé  is (utóbbiaknál persze  csak annyira, amennyire a talaj és a biztonság engedte). És természetesen mondani sem kell, hogy mindezt eleinte kötőfékkel majd szabadon mutattuk be, hogy így is keretbe foglaljuk a szabadidomítás fő célját: azaz az eszközök elhagyását.

Nagyon köszönjük a meghívást Maros Katalinnal és a gödöllői Szent István Egyetemnek! Nagyon jó példa, hogy ilyen nagy hangsúlyt fektetnek a hallgatók óráinak színesebbé és gyakorlatiassá tételére. A hallgatók remek kérdései és pozitív visszajelzései pedig csak megerősíthetik azt, hogy érdemes ilyen órákba energiát fektetni.

2015.05.05. Tászler Melinda
Fotó: Kovács Flóra, Gottschall Gerda
Egyetemre jár a póni

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés