keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Lómatuzsálemek: 30 felett is van élet
A piberi ménes büszkesége, Neapolitano Nima néhány napja ünnepelte a 36. születésnapját. Az amerikai Rutgers Egyetem hallgatóinak kedvence, Lord Nelson viszont 42 éves korában elvágtatott az égi legelőkre. 

Még két képünk van a 36 éves ünnepeltről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Neapolitano Nima áprlis 11-én ünnepelte 36. születésnapját. A piberi ménes ünnepeltje a szülinapi tortát ugyan nem kóstolhatta meg, de kárpótlásképp kapott egy kockacukrot.

Két nappal később, április 13-án az égi legelőkre távozott Lord Nelson, a Rutgers Egyetem professor emeritusa – az egyetlen ló, aki kiérdemelte az intézménytől ezt a megtisztelő címet. Lord Nelson 42 éves volt.

1978-ban, körülbelül ötévesen került a New Jersey állambeli Rutgers Egyetem tulajdonába, ő volt az egyetem első rendőrlova. 20 évet dolgozott hat lovasrendőrrel és önkéntes lovas biztonsági szolgálatot ellátó hallgatók százaival. Lord Nelson 2000-ben fejezte be szolgálatát, nyugdíjas éveit egy egykori hallgató farmján töltötte. Ő volt a 2010-ben útjára indított, gyermekeknek szóló lovas oktató portál hivatalos arca és saját blogja is volt. 

Te is ismersz egy igazi lómatuzsálemet?
Oszd meg a nevét, a képét és a korát kommentben!

2015.04.14. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás és fotó: Spanische HofreitschuleBundesgestüt Pibernj.com
Neapolitano Nima 36 éves

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés