keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Schwarzwaldi - Black Forest Chestnut
Schwarzwaldi - Black Forest Chestnut

Hazája Dél-Németország, Black Forest, Baden-Württemberg. Kicsi, de bátor igásló, mely alkalmazkodott a hosszú télhez, és a hegyvidéki élethez. Kinézetre hasonlít egy nagy Haflingi lóhóz, vagy egy kicsi Nóri lóhoz.

A farmereknek nagy segítség, és ajánlott az erdős-dombos régiókba. Manapság egyre gyakrabban találkozhatunk vele mint kocsihúzó, és hátasként is előbukkan. Okos, élénk ló, jó karakterrel, igen termékeny és hosszú életű.

Színe része a nevének. Főként

vörösessárga világos sörénnyel és farokkal. Legnépszerűbb a sötét "szürke pettyes".

Magassága 153-160. cm, súlya körülbelül 500 kg.A középkorban, Black Forestben kezdték a tenyésztést. Az öreg Nóri lónak előfeltétel volt a hegyvidék. 1986-ban egy fajtaegyesület és a ménkönyv megalapozta a standardot a fajtának. (Szabványosították) Kerestek egy fajtát, mely a méretet növelte. Ez volt a Belgian heavy draft. De ekkor sok volt a tradícionális farmer. Ebben az időben sok csikónak volt hamis papírja. Az első világháborúban a hatóságok végül észrevették. A további tenyésztést végül Belga lovakkal végezték, és a

tenyésztést a Schwarzwaldi farmerek fejezték be.

1999-ben regisztrált számuk a kancáknak 700, a méneknek 45 körül van. A szám emelkedést mutat. A fajta nagyon alkalmas szabadidőlónak. A méntelepen Marbach/Weil-ban mindig 16 mén körül tartják őket. Ez alá vagy fölé nem igen mennek.

Fordította: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Schwarzwaldi - Black Forest Chestnut

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés