keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Paso - Perui Paso - Peruvian Paso
Paso - Perui Paso - Peruvian Paso

ÖSSZEFOGLALÁS
Amikor Francisco Pizarro belépett Dél-Amerikába az Inca birodalom kizsákmányolására 1500-ban, 180 katonát és 27 lovat vitt magával. A lovakat spanyolok tenyésztették ki a múlt században. Az egyik legjellegzetesebb fajták bukkantak fel Dél-Amerikából, mely a Peruvian Paso. A spanyol "Paso" szó "járásmódot" és "szelídséget" jelent. Az Egyesült Államokban 11 500 egyedet regisztráltak, az első kivitel 1950-ben történt meg.

FIZIKAI/TESTI LEÍRÁS
A fej egyenes, messze ülő, kifejező szemekkel. A nyak rövid, ívelt, izmos, fejét emelten hordja. Marmagassága 14-14.2 marok, súlya 900-1200 font között mozog. Rövid háta és erőteljes törzse és hátulsó része van. Járása energikus, teljesen szelíd, finom temperamentumú. "Legfinomabb" jármódja a négyütemű jármód, mely hasonlít a running walk-hoz. Hosszú ideig él, energikus és kitartó fajta. A sörényt és a farkat hagyják hosszúra nőni, nem vágják.

EREDET
Spanyol lovaktól származik, melyeket 1500-ban hoztak be Peruba. A lovakat Andalúz, Barb, Fríz és Spanish Jennet lovakkal keresztezték.

HATÁSOK
1. Andalúz 2. Barb 3. Spanish Jennet

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Paso - Perui Paso - Peruvian Paso

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés