keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Orlov ügető
Orlov ügető

Melegvérű ló, mely a XVIII. századból, Oroszországból, Moszkvából származik. Az Orlov ügető fajtát Alekszej Orlov gróf nevéhez fűzzük. ő tenyésztette ki Oroszországban. A tenyészcél elsősorban fogatló kitenyésztése volt, de használták más fajták feljavítására is és természetesen ügetőversenyeken is.

A kiinduló állományt egy Arab ló szolgáltatta, mely a finomságot adta a fajtának. A fajtát helyi lovakkal is keresztezték, és más nyugati fajtákkal is. Nagy hatással volt rá a Norfolki ügető fajta, és a Holland fajta is.

Az Angol telivérrel a gyorsaságot javították a fajtának.

A feje arányos, néha durva, egyenes profilú, nyaka közepesen hosszú, marja alacsony, a mellkasa nem túl mély, háta hosszú, egyenes, fara csapott, széles, szárai hosszúak, az ágyéka is széles. Patái kemények.

Marmagassága 170 cm körül van, Szürke, fekete és pej színben található meg, de a leggyakoribb színe a szürke. Leginkább fogatlónak hasznosítják.

Készítette: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés