keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Mangalarga-marchador
Mangalarga-marchador

A fajta Brazíliából származik. A 19. század közepén alakult ki helyi brazil és Alter fajta keresztezéséből. Nagyon sima és kényelmes lovaglású ló, tenyészszövetsége 1934-ben alakult meg. Két típusa alakult ki, a Marchador vagy Minero (Minas Gerais) és a Paulisto (São Paulo). A Paulisto könnyebb, nyurgább és újabb keletkezésű.

A Mangalarga Marchador másik karaktere élénk és figyelmes tartású. Mindig élénk ló, mozgásában a tiszta hosszú lépés figyelhető meg, egyenes álló fülekkel és határozott nézéssel.

A Mangalarga Marchador kiválló természetű, tanulékony és intelligens, könnyen képezhető. Könnyű ló, de erős és jól izmolt. Az elülső rész könnyed, háromszög alakú fejjel és "piramis alakú" nyakkal. A test erős, jól ívelt bordákkal. Közepes növésű marmagassága 1,47-1,57 m között van.Könnyen alkalmazkodik a területhez és a klímához, legyen szó hideg, mérsékelt, vagy trópusiról. Fáradtság nélkül képes hosszú utakat megtenni, nem igényes a táplálékkal szemben sem, istállózásban vagy nyitott területen is elél.

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Mangalarga-marchador

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés