keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Kentucky hegyi hátasló - Kentucky Mountain Saddle Horse
Kentucky hegyi hátasló - Kentucky Mountain Saddle Horse

Ezek az erős lovak közepes csontozatúak. Bátrak és kitűnő felépítésűek, jó szüggyel rendelkeznek és jó vállal.

Méret: A fajta méretileg elég sok variációban létezik. 13.1 marak magastól 16 marokig terjed.

Használata: Bár Kentucky hegyi hátaslovaknak hívják őket, egyaránt tehetséges a kocsihúzásban, vagy a szánhúzásban. A "smooth" jármódjukkal és a biztos járásukkal gyönyörűen mutatnak kocsiban, ugyanakkor ideális a lovasoknak.

Szín és jegyek: A fajta szinte az összes egyszínű színben megtalálható, a palomino nagyon szembeötlő. A sörény és a farok világosabb színű. Engedélyezettek a fehér jegyek az arcon, mintpéldául a csillag és a sáv, a kesely és a zokni is engedélyezett a lábakon. Dús, kecses sörényük és farkuk van.

Történet és eredet: Az emberek a Kentucky hegyekben tenyésztetté ki ezeket a lovakat a "smooth" jármód miatt, a szívóssága és a nyugodt magatartása miatt. Minden célnak megfelel, alkalmas a földeken való munkában vagy kocsiban való használatra. 1989-től kezdték nyilvántartani a fajtát.

Karaktere: A legdisztingváltabb karaktere a Kentucky hegyi hátaslónak van a természetes négyütemű jármódjával, melyet poroszkálásnak hívnak. Nagyon egyenletes, finom járásmódú, sziklás területeken is képes menni.

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Kentucky hegyi hátasló - Kentucky Mountain Saddle Horse

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés