keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Ír sportló - Irish Draught Sport Horse
Ír sportló - Irish Draught Sport Horse

Nagyon sokan úgy tartják, hogy a fajta létrejötte mágikus keresztezésből alakult ki.

Kiegyensúlyozott temperamentumú, tehestséges lófajta a telivér gyorsaságával és atlétaságával ötvözve. Létrehoztak egy tekintélyes keveréket, mely jól teljesít a modern napok versenyein. A világon mindenütt híres az ugró és tereplovaglási képességével, az Ír igás/Telivér keresztezés nem csak egy felsőbb kaliberű internacionális atléta, de jól tud szolgálni a kezdő lovasok számára is, képes ügyesen felemelni a következő szintre a lovasokat.

Noha mi mostanában a keresztezéseket figyeljük más melegvérű vérvonallal, mely jóminőségű melegvérűek, Arab, Quarter horse, melyek nagyszerűen teljesítenek. Cruising, Cagney, Ado Annie, Eezy, Carling King és Hopes magasan teljesítettek a Grand Prix-en, Custom Made, Supreme Rock, Giltedge és Sailing szintén jól teljesítettek a világversenyeken.

Észak-Amerikában Irish Draught Sport Horse néven, Európában pedig Irish Sport Horse néven terjedt el. De csak a név más, a keresztezés ugyan az.

Észak-Amerikában elfogadott, mint RID (bejegyzett Ír Draught) vérvonalú keresztezett fajta. Papírján az összes tenyésztést feljegyzik. Például a következő fajtakeresztezéseket tekintik Ír Draught Sportlónak: ArabXTelivér, TelivérXConnemara, Tisztavérű Telivér vagy RIDXTelivér. De Észak-Amerikában csak azokat a kereszetezéseket sorolják az Ír Draught Sportlovak közé, melyek egyik szülője RID szülő. Nagyszerű lófajta.

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés