keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

400 km lóháton a háborús hősök tiszteletére
Az I. világháború áldozatainak tiszteletére emelt magyarországi emlékhelyekhez indulnak túrára június 12-én Kisújszállásról a Nagykun Nádor Huszár Bandérium tagjai. A lovasok Nagycenkig tartó útjuk során 400 kilométert fognak maguk mögött hagyni.

Horváth György - nagykun főkapitány, hagyományőrző őrnagy - elmondta: "a lovas túra csaknem száz helységet érint, a jelentősebb állomások: Kisújszállás, Besenyszög, Jászladány, Jászberény, Jászfényszaru, Gödöllő, Mogyoród, Budakalász, Pilisvörösvár, Lábatlan, Komárom, Ács, Győr, Csorna, Kapuvár és végül Nagycenk." Az út alatt több helyen lovas és gyalogos hagyományőrzők csatlakoznak majd hozzájuk.


A túra útvonala

A héttagú lovas csapat emlékzászlót visz magával, amelyre minden településen a koszorúzás alkalmából szalagot kötnek majd a helyi hagyományőrzők, településvezetők.

A főkapitány tájékoztatása szerint a túra útvonalát előzetesen már gépkocsival is bejárták, kijelölték a biztonságosan járható utakat, és megszervezték a szállásaikat. Naponta 50-60 kilométert tesznek majd meg lépésben, ügetésben, és vágtában. Várhatóan június 19-re érkeznek Nagycenkre, ahol a nemzetközi nyílt katonai lovas bajnokságot rendezik. A túra része lesz, hogy a Vasfüggöny lebontásának 25. évfordulójáról is megemlékeznek június 21-én a magyar-osztrák határon.

A Nagykun Nádor Huszár Bandérium tagjai már több lovas emléktúrán vettek részt, így végigjárták a Honfoglalás-túrát, a Kunok I. Világtalálkozójához kapcsolódva pedig a Radnai-hágónál jártak egy 600 kilométeres úton. Tavaly Virágh Gedeon nádorhuszár főhadnagy tiszteletére vettek részt emléktúrán nagykunsági és kiskunsági lovasokkal együtt.

2014.06.06. Forrás: MTI
Fotó: Nádor Huszár Hagyományőrző EgyesületeCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés