keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Georgiai Grand ló - Georgian Grande Horse
Georgiai Grand ló - Georgian Grande Horse

A TENYÉSZTÉS CÉLJA

Olyan fajta alapítása, amelyik a Saddlebred és a draft lovak tuljdonságait ötvözi.

REGISZTRÁCIÓS KÖVETELMÉNYEK

A lónak az IGGHR-ben regisztrált kanca és csődör csikójának kell, hogy legyen, vagy ahhoz, hogy regisztráltatni lehessen úgy mint egy Georgian Grande lovat a vérvonalnak a következők "keverékének" kell, hogy legyen:

saddlebred fajta lovat kell fedeztetni Friesian, Clydesdale, Shire, Percheron vagy Belgian vagy Irish Draught, ezen kívül Drum lovak és Gypsy Vanner-lovak is elfogadhatóak, amennyiben regisztrálva vannak a saját fajtájuknál. A saddlebred-vér lehet 25%-75%.

Herélt lovak felvételt nyerhetnek, ha bizonyítható, hogy saddlebred fajtától és bármilyen elismert draft fajtától származnak.

A FAJTA JELLEMZőI

A Georgian Grande fajta a saddlebred fajat eleganciáját és nemességét viseli a draft nyugodtságával jó csontozatával és méretével "övözve". Nagyon sokoldalú és fegyelmezett fajta.

Kiemelkedő a teljesítményük fogatoknál, ugrásoknál megbízhatóak terepen ezen kívül pedig nyugodtak és csöndesek. Általában nagyra nőnek. Erősek, szépek és jó fejűek.

TULAJDONSÁGOK

Mindig jól dolgozik, könnyen tanítható, okos, nyugodt és csöndes.

FELÉPÍTÉSE

Egy ideális Georgian Grande ló arányos és gyönyörű. Izmos, általában jó húsban van, a szőre pedig fénylő, szép. Magasságuk 15,2 maroktól altalában 17 marokig lehet, de elképzelhető ennél magasabb egyed is.

Súlyuk körülbelüli értéke 453,6 kilogramm (1000 fonttól) és 635,4 kilogramm (1400 font) között van, általában, de ennél nehezebb egyedek is előfordulhatnak esetenként. Bármilyen színűek lehetnek.

A FEJÜK
Jó alakú, lapos széles homlokkal. Szemeik általában nagyok, világosak, nyílt tekintetűek és relatyv távol vannak egymástól. A szemük akármilyen színű lehet. Az arcvonaluk egyenes, vagy enyhén homorú altalában. Az orruk relatív nagy, nagy orrlyukakkal ezenkívül sima. A fülük expresszív, jó alakú és atraktív (vonzó, bájos).

NYAKUK
A fajta egyik legfontosabb testfelépítés-jellemzője. Relatív hosszú ezenkívül izmos, kifejezetten erős, hajlékony és ívelt kell, hogy legyen.

A marjuk határozott.

VÁLLUK
Mély, ferde és hátrafelé fekvő, ezáltal hatalmas mozgásszabadságot biztosítva.

HÁTUK
Erős és egész rövid. Hajlékony mozgás közben.

FARUK
Hosszú és némileg ferde, farkuk egészen fent ül. A csípőjük nagy, kerek és erős. A faruk erős és izmos.

Az ideális Georgian Grande lónak mély mellkasa van.

LÁBAIK
Elülső lábai közvetlenül a vállai alatt vannak. Hátsó lábai lehetővé teszik, hogy kitűnően tudjon ugrani.

TÉRDEIK
Nagyok, ügyesek és laposak.

PATÁIK
A patáik nagyok és jó építésűek.

A farkuk mindig teljes, soha sem kurtított (mint a draftnál), és soha sincs levágva (mint a saddlebrednél).

BENYOMÁS
Nagyszerű fajta, szelíd, kedves és alázatos a lovasával vagy kezelőjével. Egy nagytermetű fajta, amelyik mindig figyelmet tanusít.

MEGJEGYZÉS!

Amikor kiértékelik a Georgian Grande lovadat, ne téveszd szem elől, hogy az összes ló számára tökéletes tulajdonságokat nézik, olyan tulajdonságokat amikkel egy tökéletes lónak kellene rendelkeznie. A legvalószínűbb, hogy ilyen ló soha, semelyik fajta egyedei közül nem fog kikerülni. Kiállításoknál a bíró pedig azt nézi, hogy a lovak közül melyikek állnak a legközelebb ehhez a "tökéletességhez". Ezért ne légy csalódott, amikor a lovad nem kap 100% pontot, hiszen a tökéleteshez viszonyítanak! Például 70 pont már csodálatosnak számít. Ezért amikor ilyen értékelésnél értékelik a lovadat, akkor tartsd észben, hogy nincs tökéletes ló (és valószynűleg nem is lesz).

Fordította: Tyr

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés