keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Magyar lovas a díjugrató Európa-bajnokság döntőjében

A nyíregyházi ifjabb Szabó Gábor volt a Dániában augusztus 20. és 25. között megrendezett díjugrató Európa-bajnokság legeredményesebb magyar versenyzője.

A dániai Herningben rendezett díjugrató Európa-bajnokságon magyar tenyésztésű sportló először jutott be a kontinensbajnoki mezőny első ötven helyezettje közé. A nyíregyházi Timpex ménesből kikerült Cabale-t a szintén nyíregyházi díjugrató, Szabó Gábor ülte meg.


Szabó Gábor és Timpex Cabale

A Timpex LK mindössze 22 éves lovasa a militaryban 1992-ben olimpikon Bubán Zsolt tanítványa. Szabó a felnőtt EB elődöntőjében hibátlanul teljesítette a pályát Timpex Cabale-val, így az előkelő kilencedik helyezést szerezte meg, világnagyságokat előzve meg ezzel.

A másnapi folytatásban egy verőhibát vétettek, illetve hibáztak a vizesároknál, így a páros nyolc hibaponttal várta a harmadik napi finálét. Gábor kétnapi teljesítménye alapján, egyedüli magyarként a 31. helyen jutott a legjobb ötven közé.

Az utolsó napi megmérettetésen végül 21 hibapontot gyűjtöttek össze Timpex Cabale-val, ezzel ifjabb Szabó Gábor a 49. helyen végzett, de teljesítménye így is egyedülálló.

A kontinensbajnokság ideje alatt rendezett CSI**** nemzetközi nagydíjversenyen Szabó Gábor másik lovával, Timpex Centtel állt rajthoz, és ezen a viadalon az első és második napi hibátlan teljesítményeivel ugyancsak a fináléba jutott, szintén egyedüli magyarként. 

A döntőben két verőhibát vétett, amivel helyezetlenül zárt, de az összteljesítményével így is bizonyította tehetségét, másrészt jó hírét vitte a nyíregyházi sportló-tenyészetnek, a Timpex Ménesnek.

2013.09.13 Szabolcs Online


KapcsoLÓdó cikkek:

Fiat Díjugrató OB >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés