keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Jung arany napja Malmöben

Beszámoló a lovastusa EB-ről

Hangos ünneplésben tört ki a malmöi közönség, amikor Michael Jung (GER) fantasztikus lovaglással megvédte egyéni címét a HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságon és német csapattársait az egymást követő második aranyéremhez segítette.

A német csapat egyértelmű favoritként érkezett Malmöbe. Fantasztikus lovaglásokkal nyertek csapat aranyérmet húsz hibapontos előnnyel a rendező svéd csapat előtt a négy napig tartó versenyben. Franciaország szerezte meg a csapat bronzérmet, legjobb francia lovasként pedig 11. helyen Nicolas Touzaint és a pej mén, Lesbos végzett.

Jung új rekordot állított fel, mivel ő az első olyan lovas, aki egyszerre olimpiai, világ- és Európa-bajnoki cím birtokosa, tehát egymás után négy egyéni aranyérmet nyert. „Csodálatosan érzem magam,” mondta röviden Jung.

A Siegfried Brietmayer, Anette Schmid és Jung szülei, Joachim és Brigitte tulajdonában álló, fantasztikus fekete herélt Halunke az első ló, aki kilencévesen Európa-bajnokságot nyert Galan de Sauvagere és Nicolas Touzaint 2003-as sikere óta. A páros első két feladatban nyújtott hibátlan teljesítményének köszönhetően hatalmas előnyhöz jutott a díjugratás előtt, egy pillanatra ugyan megállt a levegő, amikor Halunke leütötte az első akadályt, de utána már az összes többi fent maradt.

Ingrid Klimke (GER) - a military sport az egyik legelragadóbb személyisége - nyerte az egyéni ezüstérmet, a britek becsületét William Fox-Pitt (Chilli Morning) mentette meg bronzérmével. 

Ingrid Klimke mosolygott, hiszen az a kellemes meglepetés érte, hogy két helyet előrébb jött az utolsó napon, korábbi lovára, FRH Butts Abraxxasra utalva, akinek korábban sokszor nehézségei voltak a végső díjugrató feladatban. Most 39,4 hibaponttal fejezte be a díjlovaglást új lovával, a kilenc éves kancával, FRH Escada JS-szel.

„Nagyon boldog és büszke vagyok fantasztikus lovamra,” mondta Klimke. „Csapatként a célunk az volt, hogy a verseny elején szerezzük meg a vezető pozíciót és utána próbáljuk megtartani azt. Nagyon meg akartuk nyerni ezt az Európa-bajnokságot. Úgy gondolom ez egy ajándék, és mi mindig keményen megdolgozunk érte. Kiváló edzőink vannak és csapatként nagyon jól együtt tudunk dolgozni, ezért vagyunk verhetetlenek!”

William Fox-Pitt azzal viccelődött, hogy már beletörődött, egy kicsit többet kell várnia első egyéni címére. „Volt egy kis ugratás a brit csapatban, mert mindkét barátom, Pippa (Funnell) és Tina (Cook) is volt már egyéni Európa-bajnok. Azt hiszem, folyamatosan próbálkoznom kell. Nagyon boldog vagyok egy éremmel és a lovammal.”

Svédország történetének egyik legjobb eredményét érte el a csapat ezüstéremmel. Az ország első csapat érmét (bronz) 1997-ben szerezte. Esélyük az egyéni éremre sajnos elúszott, amikor Ludwig Svennerstal és Shamwari két akadályt is ütött, de a teljes csapat teljesítménye azt mutatja, hogy továbbra is jó úton haladnak a londoni olimpia negyedik helye után. 

Malmö sportigazgatója, Per Magnussen (SWE) megjegyezte: „Sokat dolgoztunk, hogy Svédország megnyerje az Európa-bajnokság rendezési jogát, ez nagyszerű lehetőség, hogy megmutassuk, mit tudunk. Ez jó hatással lesz a sportágra Svédországban.”

Egyéni eredmény:

1. Michael Jung/Halunke FBW (GER) 28.6 + 0 + 4 = 32.6

2. Ingrid Klimke/FRH Escada JS (GER) 39.4 + 0 + 0 = 39.4

3. William Fox-Pitt/Chilli Morning (GBR) 36.6 + 0 + 4 = 40.6

4. Niklas Lindback/Mister Pooh (SWE), 42.0 + 0 + 0 = 42.0

Csapat eredmény:

1. Németország, 116.2

2. Svédország, 134.0

3. Franciaország, 151.6

4. Olaszország, 167.0

Tovább a részletes eredménylistához >>

2013.09.11. Forrás: Eventing.hu Fotó: Malmoeventing.com


KapcsoLÓdó cikkek:

Ländliche EB: kilencedik a magyar csapat >> 

Egyéniben az ausztrál Burton, csapatban Németország nyert Aachenben >> 


Jung arany napja Malmöben

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés