keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose első lovasa lovagolja Opium Bulletet vasárnap

A vasárnapi versenynap végén, 17.35-kor búcsúzik Overdose a Kincsem Park közönségétől. Felvezetését követően mutatkozik be féltestvére, Opium Bullet.

Mikóczy Zoltán elmondta, hogy a kétévest első versenyében ugyanaz a zsoké fogja lovagolni, aki Overdose-t szintén az első futására vitte (majd még kétszer). A cseh Martin Srnec a régió toplovasai közé számít, Lengyel és Szlovák Derbyt is nyert már.


Martin Srnec a kétéves Overdose nyergében (Szent László Díj - 2007)

Eredetileg Overdose-t és Opium Bulletet is Frankie Dettori lovagolta volna, aki annak ellenére vállalta a lovaglást, hogy ugyanezen a napon futják Németország legnagyobb versenyét, a Group I-es Badeni Nagydíjat, de egy 130 ezer eurós írországi Group I-es versenyt is válaszhatott volna helyette.

Ez nem az első alkalom, hogy a világ egyik vezető zsokéja Overdose kedvéért jóval rangosabb versenytől maradt volna távol, hiszen Soumillon 2010 augusztusában a Német Derby helyett inkább Overdose-t lovagolta volna Budapesten - őt akkor istállója nem engedte.

Mivel Overdose nem fut, Mikóczy Zoltán is lemondta Dettorit, hiszen az olasz lovas egyedül miatta jött volna. Így Opium Bulletre - talán kabalából - azt a Martin Srnec-t kérte fel, aki Overdose-t szintén az első versenyén lovagolta.

Az utónevezéseket követően már tudható, hogy igen nehéz mezőny jött össze a Blaskovich Ernő Emlékversenyben, hiszen hat olyan ló lett nevezve Opium Bullet és még egy debütáns mellett, akik már versenyt is nyertek. Overdose féltestvérének dolgát az is nehezíti, hogy a versenyt nem egyenes pályán futják, hanem kanyarban, így élete első futásán nem csak a körülményekkel kell ismerkednie, de a startpozíció felvétele is kulcsfontosságú lesz. Hiszen ahogy kitörnek a lovak a startgépből, máris a kanyarban találják magukat, ahol ha csak egy kicsit is gyengébb startot vesz egy tapasztalatlan ló, komoly hátrányt szedhet össze egy külsőbb íven.

A vasárnapi versenynap programja:

11.30 Kapunyitás
13.00 I. futam
13.30 II. futam
13.40 Pónigaloppverseny
14.05 Kozma Ferenc Emlékverseny
14.35 IV. futam
15.10 Imperiál Díj
15.40 Nemzetközi Amatőrverseny
16.15 Kincsem Díj
16.45 Szabó József Emlékverseny Hendikep
17.20 Kovács Mihály Emlékverseny- Magyar Háromévesek Nagydíja
17.35 Overdose búcsúztatása
17.55 Blaskovich Ernő Emlékverseny (Opium Bullet bemutatkozása)

A belépés ingyenes. Az óriáskivetítőn a nap futamai mellett Overdose pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait is láthatják a nézők.

2013.08.31. Forrás: Pannoniaoverdose.hu


 

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés