keresés a lovardák között


CSIO***-W Grand Prix Díjugrató verseny
Budapest, Nemzeti Lovarda, 2013. július 11-14.

Belga győzelem a FEI Furusiyya Nemzetek Díjában

A hétvégén ismét Budapest szívében zajlott a 104 éve tartó Nemzetek Díja sorozat. Rekord létszámmal, 19 nemzet közel 300 lóval képviseltette magát a négy nap alatt, és mintegy harmincöt millió forint összpénzdíjért lovagoltak a lovasok. A verseny két fő eseménye a pénteki Furusiyya FEI Nemzetek Díja versenyszám és a vasárnapi nagydíj volt. 

Csütörtök:

Fiatal lovak, 125 - 130 cm, 3 000 € összdíjazás

56 induló állt starthoz a Magyar Sportlótenyésztők Szövetségének kiírt fiatal lovak versenyszámában, ahol olasz győzelem született, hiszen Alessandro Colombo egyedül tudott 50 másodpercen belül lovagolni a szürke Thun Beline d’Acheronte-nal. A második-harmadik helyre két osztrák lovas került, a Zitát lovagló Markus Zaurugg és a Cailyt lovagló Dieter Köfler. Két magyar ló végzett az első nyolcban: a holsteini pejjel, Cashsel Krucsó Szabolcs és a kisbéri Formás Formalinnal Mráz Tamás.


Alessandro Colombo

Középkör, 135 - 140 cm, 4 000 € összdíjazás

86 induló próbált szerencsét a német Werner Deeg pályaépítő által épített kétfázisos középkör versenyszámban. 11 századdal tudott a fehérorosz Vasil Ivanov a tízéves Unique Chevallal gyorsabban lovagolni, mint szövetségi kapitányunk, Szász Sándor és a kilencéves Luftikus Boy. Az első versenyszám után az osztrák Dieter Köfler ismét harmadik tudott lenni. A magyar lovasok kitűnően szerepeltek a nagy mezőnyben, hiszen Szuhai Gyula, Szász Attila, Marton András és Horváth Balázs is a helyezettek között zárt. 


Szász Sándor és Luftikus Boy

Nagykör, 145 cm, 6 000 € összdíjazás

Alessandro Colombo második győzelmét ünnepelhette a CSIO verseny nagykörében. Talán még soha nem volt 94 induló a Kerepesi úti lovasközpontban. Második helyen a belga Pieter Devos, a harmadik helyen a görög Monika Martini végzett. A magyar lovasok is nagyon igyekeztek, legjobban Krucsó Szabolcsnak sikerült az első nap, hiszen hatodik lett, de a nyíregyházi Szabó Gábor és a középkörben is jeleskedő Szuhai Gyula és Horváth Balázs is helyezve lett.

 

Péntek:

Kiskör, 125 cm, 1 500 € összdíjazás

A kiskör versenyszámokkal folytatódott a 2013-as CSIO verseny a Nemzeti Lovardában. A pénteki kezdés teljes magyar sikert hozott, hiszen tovább folytatódott Krucsó Szabolcs kitűnő formája, nyert a 9 éves hannoveri Seminole-lal. Mráz Tamás lett a második Szász Attila előtt, Krucsó Szabolcs másik lovával, Enriquével lett a negyedik.


Krucsó Szabolcs és Seminole

Fiatal lovak, 130 - 135 cm, 3 000 € összdíjazás

Magyar győzelemmel folytatódott a fiatal lovak versenyszáma. A Justboy apaságú 6 éves Jlóval viszonylag nagy fölénnyel nyert Varga Balázs, megelőzve a 7éves kancát, Lunát, akit a német Jörne Sprehe lovagolt. Az első nap legeredményesebb lovasa Alessandro Colombo ezúttal a 6 éves Jay Flighttal harmadik lett. A Pataki Ménes fedezőménje, PM Balougraf lett a negyedik és a kisbéri fajtának óriási eredményt elérve, a 6 éves Formás Formaliné lett az ötödik hely.


Varga Balázs és Jlo

FEI Furusiyya Nemzetek Díja, 160 cm, 26 000 € összdíjazás

14 csapat próbált szerencsét a Furusiyya FEI Nemzetek Díja budapesti állomásán. A végletekig szoros versenyen a Kurt Gravemeier által vezetett belgák hozták a papírformát, és 8 hibaponttal győztek. A Devos testvérek, Gregory Whatelet és az olimpiai helyezett Dirk Demeersman, aki egyedüli dupla hibátlant lovagolt a 12 éves Buferoval megérdemelten vehették át a Nemzetközi Lovas Szövetség ezüst tányér díját. 

A tavalyi győztes németek ezúttal 12 hibaponttal a második helyre kerültek, a Thomas Istinger vezette osztrákok pedig megtartották tavalyi harmadik helyüket, és 29 hibaponttal újra dobogóra állhattak. A negyedik helyen 36 hibaponttal négy csapat végzett, a lengyel, az olasz, a szlovák és a háromfős bolgár együttes.

A magyar válogatott sajnos nem jutott a második fordulóba, hiába lovagolt Orbán Emil Lacapóval hibátlanul és Tóth László Istivel egy verőhibával, Szabó Gábor és Szász Sándor 16-16 hibapontja sok volt a folytatáshoz.


A győztes belga csapat

2013.07.15. Forrás: Magyar Lovas Szövetség
Fotó: Hajdu Krisztina


CSIO***-W Grand Prix Díjugrató verseny >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés