keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Lóvasút az adóparadicsomban

1876 óta üzemel a Man-sziget legnépszerűbb látványossága

A Man-sziget egyik legnépszerűbb turistalátványossága minden kétséget kizáróan a lóvasút - a világ legrégebbi, ma is működő lóvasútja.

Évről évre egyre többen próbálják ki a közlekedés eme rég letűnt formáját, csak 2012 folyamán mintegy 50.000 turista utazott a főváros főutcáján közlekedő járatokkal. Az elmúlt évek során a man-szigeti lóvasút híre különféle televíziós utazási magazinok révén Németországba, Hollandiába, de még Japánba is eljutott.

Douglas városi tanácsa idén is arra kérte a helyi vállalkozásokat, hogy ötleteikkel, vagy szponzorációval támogassák a lóvasút működését. Remélik, hogy ily módon a korábbi évekhez hasonlóan idén is új színt vihetnek a szolgáltatásba és nem szakad félbe az 1876 óta tartó sikertörténet. 

A Man sziget az Ír-tengeren fekszik. 1765 óta az Egyesült Királyság felügyelete alá tartozik, de nem része annak. Nem része az Európai Uniónak sem, de az EU vámterületéhez tartozik. A sziget adóparadicsomnak számít, lakói részben minimális adókból, részben off-shore cégek működéséből, valamint turizmusból élnek. 


Douglas városában található a világ legrégebbi, jelenleg is működő lóvasútja

2013.02.19. Misák Dóra, Lovasok.hu
Forrás: BBCCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés