keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Búcsú Hugo Simon két egykori csúcslovától

Elaltatták E.T. FRH-t és Apricot D-t

A díjugrató legenda Hugo Simonnak örökre búcsút kellett vennie egykori csúcslovaitól, E.T. FRH-tól és Aprciot D-től. A két ló Simon weisenheim-i istállójában töltötte nyugdíjas éveit.

„A reggeli etetésnél vettem észre, hogy már alig tudtak felállni. Nem akartam, hogy szenvedjenek” mondta el Hugo Simon. E.T. FRH 26, Apricot D 29 évet élt.

Apricot D-vel kezdődött Hugo Simon második karrierje: Miután az 1988-as szöuli olimpián az addig sikerekhez szokott díjugrató kudarcot vallott, visszavonult egy időre, sőt a befejezésre is gondolt – amíg a 90-es évek elején hozzá nem került több ígéretes fiatal ló is – köztük Apricot D. Az 1984-es születésű Apricot D-vel Hugo Simon 1992-ben a barcelonai olimpián az ezüstérmes csapat tagja volt.  Egy évvel később Gijon-ban az Európa-bajnokságon az ötödik helyen végeztek.

1993 decemberében Hugo Simonnak sikerült megvásárolnia az 1987-ben született, Espri apaságú E.T. FRH-t. Ő lett élete lova: 1995-ben megnyerte vele a Hamburgi Derbyt, 1996-ban negyedikek lettek az atlantai olimpián és megnyerték a genfi világkupát, 1997-ben a göteborgi világkupa-döntőt és másodikak lettek az Európa-bajnokságon, 1998-ban az Aachen-i Nagydíjon győzedelmeskedtek és még a Pulsar Crown-t is megnyerték, amely akkoriban a világ legmagasabban díjazott díjugratósorozata volt.

E.T. FRH összesen több mint három millió eurót keresett karrierje során és ezzel a világ legsikeresebb ugrólovai közé tartozik. Apricot D kerek egy millió euróig jutott.  Sportkarrierjüktől való elbúcsúztatásukra 2004. november 8-án került sor a bécsi Fest der Pferde keretei között.

E.T. FRH és Apricot D Hugo Simon weisenheim-i istállójában élvezhette nyugdíjas éveit. Mindent megkaptak, minden nap együtt voltak, és végül együtt is távoztak…

 

Deák Anette, Lovasok.hu
Forrás és fotó: reitsportnews.at
2013.01.10.


Kapcsolódó cikkeink:

Hugo Simon 70. születésnapját ünnepelte >>>

E.T. FRH klónja fedez Belgiumban >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés