keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírekMéneshajtás Piberben

A piberi ménes fiatal ménjei hazatérnek a nyári szünetből

A piberi ménes egy és három év közötti ménjei minden nyáron több mint három hónapot töltenek a környező hegyek 1500 méter magasságban fekvő mezőin. Idén szeptember 8-án térnek vissza istállóikba a völgyben.
 

A lovak számára nem csupán kellemes változatosságot jelent ez a hosszú nyári kiruccanás, az alpesi mezőkön fejlődik a mozgáskoordinációjuk, edződnek inaik és ízületeik.

Hazatérésük jeles ünnep a piberi ménes életében, amikor a látogatók is bepillanthatnak a fiatal mének életébe, tartásába és részt vehetnek a lovak hagyományos lehajtásában.

A lipicai mének a legelőről először Maria Lankowitz zarándokhely felé indulnak, ahol felékesítik őket és templomi áldásban részesülnek. A lehajtás csúcspontja a mének megérkezése a köflachi főtérre, ahol az érdeklődőket számos érdekes program várja.

A fiatal kancák kicsit tovább élvezhetik a magashegyi legelők nyújtotta szabadságot, ők csak szeptember 18-án térnek vissza istállóikba.

 
2012.09.03. Deák Anette, Lovasok.hu
Forrás: piber.com
Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés