keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Olimpia London 2012


Angol vidéki idill az olimpiai megnyitón

Egyre közeleg az olimpia, így nem csoda, hogy egyre több részlet lát napvilágot a július 27-i nyitóünnepséggel kapcsolatban. Valódi, élő lovak, tehenek és birkák változtatják majd az Olimpiai Stadiont tradicionális brit vidéki tájjá.

Lovak, tehenek, kecskék és csirkék

Az olimpiai stadion a nyitóünnepélyre üde zöld mezővé változik földművesekkel és legelő állatokkal. A nyitó jelenetben az Angliára oly jellemző idilli tájat láthatják majd a nézők, ígéri Danny Boyle, a 2012-es londoni olimpiai játékok művészeti igazgatója.

27 millió font a nyitóünnepségre

Az ünnepség alatt a mezőn családok fognak piknikezni, valamint különféle sportágakat mutatnak be. Farmerek művelik a földet, a mezőn pedig állatok legelnek majd. A népes állatsereglet tizenkét lovat, három tehenet, két kecskét, tíz csirkét, tíz kacsát, kilenc libát, hetven birkát és három pásztorkutyát számlál. A rendezőbizottság közleménye szerint ez egyike lesz a valaha épített legnagyobb díszleteknek.

A nyitóünnepségre – amely 27 millió fontba (majdnem 10 milliárd forintba) fog kerülni – mintegy 62 000 nézőt várnak Stratfordba, Kelet-Londonba, a televízióban pedig az előzetes becslések szerint világszerte egy milliárd néző fogja követni az eseményeket.


© Dave Poultney/DPA

Fordította: Veszelka Réka
Forrás: http://www.stern.de/
2012.07.04.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés