keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Lyme-kórban pusztult el Chacco-Blue

Chacco-Blue, a mecklenburgi mén,  néhány hete tragikus hirtelenséggel elpusztult. Időközben kiderült, halálát vélhetően Lyme-kór okozhatta.

Chacco-Blue júnus eleji halálhíre nem csak tulajdonosát, Paul Schockemöhlét, hanem az egész lovasszakmát megrázta. A 14 éves mén karrierje csúcspontja fele haladt, lovasával Andreas Kreuzerrel nagyszerűen szerepelt a pályán és a tenyésztők is nagy becsben tartották a Chambertin apaságú mént.

A boncolási eredmények szerint Chacco-Blue a Lyme-kórban betegedett meg. A Schockemöhle istállóban már az év elején diagnosztizálták és kezelték a gyakran kullancscsípés okozta fertőzést. Abban a hitben voltak, hogy kordában tudták tartani a kórt - ez tragikus tévedésnek bizonyult.


Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
2012.07.11.
Forrás: St-George.de
Fotó: Schockemöhle.com


Elpusztult Chacco-Blue

Paul Schockemöhle legkedveltebb fedezőménjeként ismerték a Chambertin apaságú Chacco Blue-t. Múlt szombaton még Andreas Kreuzer-ral a nyergében láthattuk a Német Bajnokságon Balve-ban, azonban vasárnap már nem állt rajthoz. Talán már akkor gyengélkedett? …

A Schockemöhle istálló ez idáig aktívan versenyző tenyészménje, Chacco-Blue (Chambertin x Contender)  sajnos már nem él. A 14 éves mecklenburgi mén kedd reggel minden előzmény nélkül összeesett, már nem tudtak rajta segíteni. Hogy kiderítsék halálának okát, a mént a Hannoveri Állatorvosi Egyetemre szállították.

A Chambertin x Contender származású Chacco-Blue a legeredményesebb német ugrólovak közé tartozott. Alois Pollmann-Schweckhorst-tal számtalan Nagydíjban és Nemzetek Díjában ért el nagyszerű helyezést. Az elmúlt évben Andreas Kreuzer-ral diadalmaskodott Chacco-Blue. Az Aacheni Nagydíjban elért 3. helyezés volt az egyik fénypontja közös pályafutásuknak. Tenyészménként Chacco-Blue nem kevesebb, mint 22 körungolt mén és 200 bejegyzett tenyészkanca csikóval büszélkedhetett.
Tenyésztője Karl-Heint Köpp. Csikói -  274 versenyző utódja -  összesen 80.258 eurónyi pénzösszeget nyertek eddigi pályafutásuk során nyertek össze, Chacco-Blue egyéni teljesítménye pedig 219.762 Eurót számlál.

Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
2012.06.07.
Forrás: www.pferd-aktuell.de
Fotó: schockemoehle.com


Kapcsolódó oldalak:
EQUIREP Kft. mének - Mélyhűtött sperma előrendelési akció a világ vezető ménjeitől >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés