keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Brabant - Belga nehéz hámosló - Belgian Heavy Draught
Brabant - Belga nehéz hámosló - Belgian Heavy Draught

Hidegvérű ló, mely az I-II. századból ered. Származási helye Belgium, Brabant, illetve Flandria. A fajta nem túl ismert. USA-ban tenyésztik nagyon sokan, és mégis fontos hidegvérű ló.

A fajta kialakulásában főleg a Flandriai ló játszott szerepet, mely erős, tömeget és a színt örökítette. Ugyanakkor a Flandirai ló nemcsak a Brabantra volt nagy hatással, hanem többek között a Shire, Clydesdale, és a Suffolk punch fajára is hatást gyakorolt.

A Brabant leszármazottja az erdei lónak. A belga tenyésztők egy olyan fajtát akartak kialakítani, mely megfelel a környezetnek, a helyi éghajlatnak és többek között a talajnak. Rokontenyésztést folytattak.

Intelligens, kedves fej, amely ugyanakkor szögletes és egyenes, de mégis kicsi a testhez képest. Nyaka rövid, erős, lapockák izmosak, háta erős, kerek farral. Teste erős, zömök. Lábak végén bokaszőrök találhatóak, melyek hosszúak. Lábai erősek, nem hosszúak.Marmagassága: 170-180 cm.

Deres és sárga színben található meg. Nehéz igáslónak hasznosítják.

Készítette: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés