keresés a lovardák között


A sivatagi vágta megszállottjai

Lovak és lovasok Dubajban

Az arabok imádják a lovakat. A mesésen gazdag istállótulajdonosok lovai olyan luxusban részesülnek, amelyről a legtöbb ember csak álmodik. Sokuknak saját úszómedencéje van. Pillantsunk be az olajmilliárdosok „istállókulisszái” mögé, ahol arab lószépségversenyek és sivatagi vágták váltják egymást.

 

A legnemesebb arab lovak szépségversenye
A legnemesebb arab lovak szépségversenye

Hangos lárma tölti be a Dubai International Convention and Exhibition Centert. Itt kerül megrendezésre a 8. Nemzetközi Lóvásár, amely a legnemesebb arab lovak szépségversenye. A nézők a lelátókon hevesen tapsolnak, amikor az erőtől duzzadó, Swarowski kristályokkal feldíszített szépségeket bevezetik a csarnokba.

Az istállótulajdonosok hosszú botokkal hadonásznak, melyek végére csörgő-zörgő műanyag zacskót erősítenek, így érik el, hogy ezek a szuperérzékeny állatok minél látványosabban megmutassák magukat. Izmos testüket vazelinnel kenik be, hogy szőrük csillogjon a fényben.

A rendezvényen természetesen részt vesznek Abu Dhabi, Dubai, Ajman és Katar emírségek uralkodói , a felső tízezer néhány tagja és a tehetős nyugati arab ló-rajongók, akik a VIP részleg barokk stílusú foteljaiból követik az eseményeket.

Ezen a vásáron az elkényeztetett lóbarát bármit megvehet a hasznos kiegészítőktől kezdve, az arab lófejes motoron, vagy az óriási, lófejet ábrázoló olajfestményeken át az Ománi Királyi Lovasság drága lófelszereléséig.

Luxus terepjáróval a sivatagi vágtán

Három nappal később a Dubaj déli részén fekvő sivatagban:  A fű üdén zöldell a Dubai International Endurance City stadionjában a sivatagi napfényben. Itt kerül megrendezésre a Crownprince Endurance Cup. A vendéglátó a dubai koronázási herceg, Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, aki az apjával Mohammeddel együtt szenvedélyes lórajongó. Ők az Egyesült Arab Emírségek társasági életének meghatározó alakjai.

 

Mintegy 150 nemes ló vesz részt ezen a nagyszabású sivatagi vágtán Dubai, Abu Dhabi, Katar és Ajman emírségek istállóiból. Az egyes szakaszokon 30, vagy akár 120 kilométert is megtesznek lovasok és lovaik. Leizzadva, az adrenalintól és az izgatottságtól vibrálva térnek vissza minden kör után a lovak a stadionba, ahol felkészült csapatuk kezelésbe veszi a lovakat és több vödör jeges vízzel próbálják csökkenteni testhőmérsékletüket és pulzusukat.

A lovas csak akkor folytathatja a versenyt és indulhat a következő körben, ha lova pulzusát sikerült percenként 65 alá csökkenteni. A hideg zuhany után egy kis pihenés, masszázs és egy nagy adag vitaminos táplálékkiegészítő jár.


Az egyes szakaszokon 30, vagy akár 120 kilométert is megtesznek lovasok és lovaik.

Mihelyst azonban a lovak újra elhagyják a stadiont, trénerek és istállótulajdonosok tucatjai ülnek be luxus terepjáróikba és erednek a lovasok nyomába.

10 millió dollár összdíjazás

 

A Meydan Lóversenypálya
A Meydan Lóversenypálya

A lóversenyszezon fénypontja a világ legnagyobb összdíjazású lóversenye a Dubai World Cup. Nem csak a sport, hanem a társasági élet szempontjából is kiemelkedő ez az esemény, legalábbis a felső tízezer számára.

A futurisztikus The Meydan nevű luxushotel teraszain gyülekeznek, akik megengedhetik maguknak a mintegy 1000 dolláros helyeket a fehérrel terített asztaloknál. Itt mindenki látni és láttatni akar, legyen az sikeres arab, esetleg európai vállalkozó, vagy egy emirátusbeli királyi család tagja.

2012.05.24, Fordította: Horosz Enikő, Lovasok.hu
Forrás:
http://www.manager-magazin.de, Képek: http://www.diahc.ae, http://www.dubaiequestrianclub.ae
Címkék: arab, sivatag, Dubaj, Dubai, Abu Dhabi, Ajman, Katar,
Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk,
Egyesült Arab Emírségek, Dubai World Cup, Meydan, stadion,

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés