keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Boulonnais - Boulognei
Boulonnais - Boulognei

Ez a hidegvérű fajta. I-II. századból ered. Finom, ugyanakkor nemes kinézetű, főleg a fejét tekintve. Franciaországból, Boulogne-ből származik.

A XIV. században használták őket főként a harcokban. Szükség volt egy erős fajtára. Növelni akarták a testtömegét, és a magasságát. A XVI. században aztán spanyol lovakkal keresztezték. A XVII. századra a Boulognei-nek két fajtája alakult ki. Egy nehéz igásló és egy könnyebb típus. A fajta a Spanyol, az Arab, és az Erdei lóból alakult ki.

A Spanyol ló főleg a végtagokat javította, és a mozgást. Az Erdei ló a tömeget és méreteket adta. Az Arab pedig finomított a fajtán.

A feje finom, keleti hatást tükröz. Homloka széles, lapos. Szemek kint ülők. Fülei kicsik. Nyaka vastag, sörénye finom szálú, dús, két oldalra hajló. Bőre vénás rajzolatú. Szügye széles. Marja kifejezett, lapockája meredek, farka magas tűzésű. Bokája nem túl szőrözött. Mozgása ugyanakkor akciósnak mondható. Lábszárai vastagok.

Marmagassága: 155-170 cm, súlya: 500-700 kg.

Színe: főleg szürke, de előfordulhat sárga, és pej színben is.

Főleg a szállításban használták a fajtát. Ma is nehéz igáslónak hasznosítják, de főleg húslónak tartják, és most már hobbilónak is szívesen tartják.

Készítette: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Boulonnais - Boulognei

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés