keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Totilas


Aggódás Totilas-ért

A Német Lovasszövetség változtatna Totilas edzésmódján

Az áprilisi hageni Horses & Dreams verseny után Totilas, a fekete csodamén nem csak sikeres visszatérése miatt került címlapokra.

A melegítőpályán lovasa, a német Matthias Rath a mént a széles körben vitatott "Long, Deep and Round" (hosszan, mélyen és kereken) metódussal lovagolta hosszú perceken át, ami a médiában is nagy visszhangot váltott ki. A Német Lovasszövetség (FN) sportigazgatója, Dennis Peiler, a német Sportbild-nek a következőt nyilatkozta: "Tény, hogy ez a lovaglási mód nem felel meg a klasszikus stílus iránynyelveinek, ezért gyakori vitatéma lovas körökben. Célunk, hogy Jonny Hilberath* válogatott edzővel, Totilas bemelegítési módszerét a klasszikus stílushoz igazítsuk. Ez biztosan hosszabb folyamat lesz."

Az LDR-módszer sok vitát szül a szakmában...


 
Sokan indokoltnak tartották volna, hogy Rath hivatalosan is figyelmeztetést kapjon, azonban "a lovas sem a szabályokat, sem az állatvédelmi törvényeket nem sértette meg" - így Peiler.
Hagenban a páros hosszú idő után ismét a dobogó tetejére állhatott, így Matthias Rath edzője és édesapja, Klaus-Martin Rath nem akar változtatni a módszerein.
 
*Az áprilisban tragikus hirtelenséggel elhunyt Holger Schmezer helyett Jonny Hilberath-ot nevezték ki a német válogatott edzőjének.

Meg kell említeni, hogy az edzés második felében Totilas már a megszokott, "helyes" támaszkodásban ment és többször is nyújthatott odaadott száron.

2012. 05. 12., Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás:
http://sportbild.bild.de/, Fotó: Pferdplus.com
Címkék: Totilas, Horses & Dreams, Matthias Rath, Long, Deep and Round,
LDR, Dennis Peiler, Jonny Hilberath, Klaus-Martin Rath, Holger Schmezer


KapcsoLÓdó hírek >>
 
Totilas visszatérése várat magára  >>
Totilas nem lesz ott Hagenben (2011)  >> 
Totilas újra színre lépett  >>
Uthopia-t bronzba öntik  >>
A díjlovaglás világranglistáján továbbra is változatlan az élmezőny  >>
Uthopia nem állhat ki Totilas ellen Hagenben >>
Totilas visszetért >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés