keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Lószimulátor is volt a Titanic fedélzetén
1912. április 15-én történt minden idők leghíresebb hajókatasztrófája, a Titanic elsüllyedése. Ezt viszont biztos nem tudtad róla: elektromos lószimulátor is volt a fedélzeten!

A Titanic elsüllyeszthetetlennek tartott rekeszes hajótörzzsel rendelkezett, kora legnagyobb utasszállító óceánjárója volt. Hajócsavarjainak meghajtásához 29 gőzkazán táplált két óriási gőzgépet, és egy gőzturbinát, összesen 46 ezer lóerő teljesítménnyel.

A belfasti üzemben a Titanicot egyszerű óceánjáró helyett minden földi jóval ellátott úszó palotává alakították, minden idők legfényűzőbb óceánjárója lett. Teljes berendezését újonnan vásárolták, egy részét kimondottan a Titanic számára készíttették.

A hajón úszómedence, törökfürdő, squashpálya és lift is volt. A kor legmodernebb gépeivel felszerelt tornateremben nem csak evezőgép, illetve szobakerékpár állt az első osztályon utazó közönség rendelkezésére, de elektromos lószimulátor is

Elektromos lovak egy óceánjáró fedélzetén az 1910 körül

A hajó 1912. április 10-én indult el Southamptonból első és egyben utolsó útjára, majd április 15-én Új-Fundland partjainál jéghegynek ütközött, és elsüllyedt. Roncsai ma két darabban, körülbelül 3800 méter mélyen fekszenek az óceán fenekén.

Edzőterem a Titanicon. A háttérben egy úr az elektromos lovon gyakorol

2012.04.15. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: http://www.gracesguide.co.uk, http://www.stern.de/KapcsoLÓdó cikkek:

A Titanic horgonya >>

Díjugratás szimulátorral >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés